DSÖ, "Dikkat edilmesi gereken varyant" olarak tanımlamıştı: Antikorlara karşı 9 kat dirençli çıktı

DSÖ'nün geçtiğimiz eylül ayında izlemeye aldığı ve "Dikkat edilmesi gereken varyant" olarak tanımladığı Mu varyantı ile ilgili yapılan araştırma endişeye neden olan ihtimali kanıtladı. Japon bilim insanlarının araştırmasına göre, Mu varyantı antikorlara karşı 9 kat dirençli çıktı. Mu varyantının 40 üzerindeki ülkede görüldüğü kamuoyuna yansımıştı.

Mu varyantı geçtiğimiz Eylül'de Dünya Sağlık Örgütü'nün izleme listesine eklenmiş, B.1.621 olarak da bilinen mutasyonun aşılara karşı daha dirençli olduğu şüphesi dünya kamuoyunda endişeye neden olmuştu. Varyant, geçtiğimiz aylarda DSÖ tarafından "dikkat edilmesi gereken varyant" olarak adlandırılmıştı.

Japonya'da uzmanların yaptığı araştırma, Covid-19'un Mu varyantının aşılama yoluyla elde edilen koruyucu antikorlara karşı yüksek direnç gösterdiğini ortaya koydu.

Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden Doçent Kei Sato liderliğindeki grup, Mu varyantının özelliklerine sahip yapay bir virüs üreterek virüsün Pfizer-BioNTech aşısı yoluyla üretilen antikorlara duyarlılığını mercek altına aldı. Tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan çalışmanın sonucuna göre, Mu varyantının antikorlara karşı normal virüsten 9.1 kat daha dirençli olduğu tespit edildi. Farklı varyantların aşı etkinliğine olan etkisini tespit etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan uzmanlar, yeni mutasyonlar hakkındaki verilerin uluslararası bilim camiası arasında paylaşılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

ENDİŞEYE NEDEN OLMUŞTU

Daha bulaşıcı olduğu düşünülen Mu varyantı geçtiğimiz Eylül'de Dünya Sağlık Örgütü'nün izleme listesine eklenmiş, B.1.621 olarak da bilinen mutasyonun aşılara karşı daha dirençli olduğu şüphesi dünya kamuoyunda endişeye neden olmuştu. Mu varyantının 40 üzerindeki ülkede görüldüğü kamuoyuna yansımıştı.

DSÖ, "Dikkat edilmesi gereken varyant" olarak tanımlamıştı: Antikorlara karşı 9 kat dirençli çıktı ile ilgili etiketler araştırma mu varyantı antikor
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.