Dr. Sinan Genim: Kulenin korunması gereken niteliklerine müdahale yok

Galata Kulesi Restorasyon Danışmanı Bilim Kurulu Üyesi Mimar Doktor Sinan Genim, kulede yapılan restorasyon çalışmalarının gündeme gelmesi üzerine, "Çok büyük bir hasar değil, taşları sökerken biraz fazla ileri gitmişler." dedi.

CNN Türk'e konuşan Genim, kuledeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi ve kulenin korunması gereken niteliklerine titizlikle dikkat edildiğinin altını çizdi.

Genim sosyal medyada restorasyonla ilgili bir videonun paylaşılması ve gelen eleştiriler üzerine şunları söyledi:

"Çok büyük bir hasar değil, sıvaları çimento ile yapılmış. Arkası boşalmış bazı taşlar dökülmüş. Kulenin korunması gereken niteliklerine bir müdahale edecek bir durumun olmadığını biliyoruz. Tamamen işçilik hatası, işçilik özensizliği, yapılan işi ciddiye almamak ve bu konuda yapılan önerilere de fazlaca kuluk vermemek. Bir işçilik hatası, sosyal medyanın bu konudaki hassasiyetine teşekkür etmek lazım. Anadolu'da da buna benzer pek çok facialar görüyoruz."

CİDDİ ÖNLEMLER GEREK

Doktor Genim, Galata Kulesi'nin tarihsel dokusunu korumak için çok dikkatli davranmak gerektiğini belirterek "Çok daha dikkatli olmak gerek, bu tekrar ederse bu insanların restorasyonlara hiçbir şekilde katılmamasını sağlayarak ciddi tedbirler alınmalı, izin vermemek lazım. Bu kolay affedilecek bir şey değil. Bu konularda daha hassas olmak lazım." ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Dr. Sinan Genim: Kulenin korunması gereken niteliklerine müdahale yok ile ilgili etiketler Galata Kulesi Restorasyon Genim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.