Dr. Hulki Cevizoğlu: İnsanlık bütün mahallelerden üstündür! Önce insan olacağız...

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz SuperHaber'de yer alan 'Dualite' programının ilk bölümünde 'mahalle kavgalarını' ele aldı. İki farklı bakış açısı, iki farklı görüşle tartışılan mahalle kavgası kavramı hakkında Cevizoğlu, "İnsanlık bütün mahallelerden üstündür." ifadelerini kullandı.

Gazeteci-Yazar ve Sosyolog Dr. Hulki Cevizoğlu ile Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz, SuperHaber Youtube kanalında yer alan 'Dualite' programının ilk bölümünde gündeme dair önemli konuları masaya yatırdı. 

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü öncesi 'mahalle kavgaları' kavramının ele alındığı programda Cevizoğlu, "12 Eylül öncesinde Türkiye siyasal mahallelere bölünmüştü. Okuldan çıkıp eve giderken 'devrimciler' ve 'ülkücüler' diye iki farklı mahalleden geçemezdin. Numara yapmak zorunda kalırdın. Evini taşımak zorundaydın. Türkiye'yi böyle mahallelere, gruplara bölenler Amerika'nın desteklediği bir 12 Eylül 1980 darbesine neden oldu." ifadelerini kullandı. 

 

"DARBE OLACAK ORTAMI KÜRESEL EMPERYALİZMLE AMERİKA DESTEKLEDİ"

İşte Dr. Hulki Cevizoğlu'nun mahalle kavramı üzerine yaptığı açıklamalar...

"İnsanlık, her şeyin üstündedir. Bütün siyasal görüşlerin ve bütün mahallelerin, bütün bölünmüşlüklerin üzerindedir.  Türkiye'yi böyle mahallelere gruplara bölenler, sonuçta Amerika'nın desteklediği bir 12 Eylül 1980 darbesine neden oldular. Darbe olacak ortamı küresel emperyalizmle Amerika destekledi. Bunu katalizör gibi sanki kendisi içerisinde yokmuş gibi her iki mahalleyi de haklılık zeminine oturtarak yaptılar. Herkes birbirini öldürürken 'Ben haklıyım' diyordu, gözü bir şey görmüyordu.

 

"İNSANLIK BÜTÜN MAHALLELERDEN ÜSTÜNDÜR, ÖNCE İNSAN OLACAĞIZ"

Emperyalizm insanları birbirine düşürür. Emperyalizm böl ve yönet yönetimini yapar. Mahallelere böler. Benim düşüncem burada 'Dualite' dediğiniz zaman 'ikilik' dediğiniz zaman, farklı fikirleri tartışmaktır. İstişare yapmak bu açıdan önemlidir. Mahallelere bölünmeden bu oyunlara gelmeden fikirleri tartışmak önemlidir. Muhalefet de olsa iktidar da olsa. Siyasetçiler çok sert eleştiriler yapsın ama toplumu bölmemek gerekiyor. İnsanlık bütün mahallelerden üstündür. Önce insan olacağız."

Dr. Hulki Cevizoğlu: İnsanlık bütün mahallelerden üstündür! Önce insan olacağız... ile ilgili etiketler Darbe Amerika hulki cevizoğlu mahalle
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.