Dr. Hulki Cevizoğlu: ABD'nin 1919'daki PKK'sı Yunanistan'dı!

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin zirvesinin detayları, Yunanistan ile Fransa arasında imzalanan savunma anlaşması, işgal yıllarından itibaren Türkiye-ABD ilişkilerindeki tarihi gerçekleri, HDP'nin tutum belgesinin detayları ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in skandal açıklamalarını masaya yatırdı.

"FRANSA YUNANİSTAN'A BÜYÜK KAZIK ATIYOR"

Dr. Hulki Cevizoğlu, "Çok enteresan. Yunanistan'ın iki kimliği var. Hem AB üyesi, hem de NATO üyesi. Fransa da öyle. Bizim tek kimliğimiz var. Biz NATO üyesiyiz ama AB üyesi değiliz. Yunanistan Türkiye'ye karşı silahlanıyor. AB ve NATO üyeliği olan Fransa'dan. Bu ne anlama geliyor? Bana göre Fransa, Yunanistan'a büyük kazık atıyor. Onu kandırıyor. 15 Mayıs 1919'da Yunanistan İzmir'e çıktı. Diğer Fransa, İtalya ve İngiltere yurdun dört bir yanını işgal etti. ABD'nin adını hiç anmadık.Ancak kanıtlarıyla diyoruz ki; 1919'da Türkiye'yi asıl işgal eden ABD idi. Bugünkü dertlerimiz o günen beri devam ediyor. Yunanistan Rafael uçaklarının ardından, 3 fırkateyn satın alıyor Fransa'dan. Savaş silahla yapılmıyor, o görüntüsü. Savaş ruhla yapılıyor. Türkiye hep savunma savaşı yaptı. Şu anda da kendi üzerine gelen emperyalist güçlere karşı kendi milli savunma sanayisini kurmaya çalışıyor. Yunanistan ve batının silahlanması ise sürekli saldırmak için.

"FRANSA YUNANİSTAN'IN OLMAYAN PARASINI ALMAK İÇİN BUNU YAPIYOR"

Batı vakti ile Türkiye'ye yaptığını Yunanistan'a yapıyor. AB ABD'ye karşı bir birlik kurdu ama içerisindeki küçük ülkeleri kandırıyor. Fransa Yunanistan'ın parasını almak için yapıyor. Yunanistan'a kazık atıp olmayan parasını da alıyor.  Yunanistan fakir, AB'nin destekleri ile kalkınan, ekonomik krizlerle çalkalanan bir ülke. Ona rağmen AB fonlarından aldığı parayı Fransa onlardan geri almak için silah satıyor. Korkutarak parasını kazanıyor. Türkiye ile Yunanistan savaşa girse Yunanistan'ın korkacağı bir şeyi yok. Hristiyan ülkeleri olduğu için diğer ülkeler yanında olacak.

"ABD 1919'DA YUNANİSTAN'I PKK GİBİ KULLANIYORDU"

Bunun benzerini 1919'da gördük. 1919'da Türkiye'yi ABD işgal etti. 15 Mayıs 1919'da Yunan askeri İzmir'e çıktı. İşgalden 13 gün önce 2 Mayıs 1919'da Paris'te bir toplantı yapıldı. Toplantıyı başlatan Wilson idi. Türkiye'yi bölme ve işgal etme toplantısı yaptı. Bizim tarihimizde Wilson Prensipleri diye olumlu bir şeymiş gibi andığımız olayın tam tersi. ABD Yunanistan'a yanında olacağız destek olacağız diyor ve Türkiye'nin işgali başlıyor. ABD'nin Türkiye'deki emellerini gördükçe 1919'daki olayı görüyoruz. Bugün PKK, ABD için ne ise, 1919’da Yunanistan, ABD için o idi! 1919'da ABD’nin PKK’sı Yunanistan’dı. Yunanistan'ı PKK gibi kullanıyordu. Bugün de Türkiye'nin milli kaynaklarını, milyarlarca doların terörle mücadeleye akmasına neden oluyor ya o ekonomiye akması gereken paraları Türkiye bir suçluymuş gibi  başını bastırarak ve terörle oyalarak parasını ona harcamasını istiyor. Türkiye'nin gelişmesinde 1919'da Yunanistan da bunu yaptı." sözlerini kullandı.

"101 YIL ÖNCE TÜRKİYE FRANSA'DAN YARDIM ALMIŞTI. BU KEZ DE YUNANİSTAN SİLAH ALIYOR. İKİSİ ARASINDAKİ FARK TÜRKİYE İŞGALCİ DEĞİL VE MİLLİ SAVUNMADA YOL KATDEDİYOR"

Fikri Akyüz, "1919 şartlarında bir numaralı süper güç İngiltere diye bilinir. Hulki Cevizoğlu Yunanistan'ın Türkiye'yi işgalini tetikleyenin ABD olduğunu söyledi. ABD bu konuda Wilson prensipleri malum, Mondros Mütarekesi'nin akabinde tartışıldı. Mondros tartışmaları yaşandı Sivas Kongresi'nde. Biz ABD'nin tarafsız olduğunu düşünüyorduk. Yunanistan'ın Fransa'dan silah alışı bende şöyle bir çağrışım uyandırdı. 1920'de İtalya ve Fransa ile bir mütabakat imzalandı. Sovyetler Birliği de yardım etti, 1917'deki Ekim Devrimi ile Lenin'in de desteği oldu. 101 yıl önce Türkiye Fransa'dan silah yardımı aldı. Bu kez Yunanistan Fransa'dan silah alıyor. İkisi arasındaki fark Türkiye işgalci değil ve milli savunmada yol katediyor. Aynı Yunanistan 80 darbesinden önce ambargo nedeniyle NATO'dan ayrılmıştı. Kenan Evren 1982'de Yunanistan'ın NATO'ya dahili için vetoyu ortadan kaldırdı ve tekrar üye oldu. 1919'da İngiltere nerede? O zamanlar süper devletti. ABD 250 yıllık İngiltere'den bağımsızlığını ilan eden bir devlet. Tarifsiz bir devlet, onun mücadele ettiği devletler ise talihsiz devletler. İngiltere nerede 1919'da? Derin akıl ABD mi? Birisi yapımcı, diğeri yönetmen mi?" dedi.

Cevizoğlu ve Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Dr. Hulki Cevizoğlu: ABD'nin 1919'daki PKK'sı Yunanistan'dı! ile ilgili etiketler Yunanistan ABD Dr. Hulki Cevizoğlu fikri akyüz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.