Döviz ile maaş almak isteyenler dikkat! Alman hükümeti 400 bin Türk vatandaşına kapılarını açıyor! Diploma şartı yok!

Türk Lirası’nın kaybettiği değer sebebi ile alım güçleri düşen ve döviz karşılığında istihdam edilmenin yollarını arayan vatandaşlara, Alman hükümetinden iş fırsatı geldi. İşte ayrıntılar…

2021 yılının eylül ayına girilmesi ile birlikte oklarını yukarı yöne çevirerek hızla yükselmeye başlayan dolar kuru, beraberinde euro ve sterlin kurları başta olmak üzere diğer döviz kurlarını ve altın fiyatlarını da etkisi altına aldı. Agresif dolar çıkışı karşısında kısa süre içerisinde rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ve altın fiyatları, aynı süre içerisinde gündelik yaşamın ekonomik şartlarının da değişmesine sebebiyet verdi. Bu durum Türk Lirası’nın giderek değer kaybetmesine yol açarken tüketicilerin de alım güçlerini düşürdü.

Aralık ayında düzenlenen kabine toplantısından çıkan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararının yürürlüğe girmesi ile birlikte tek gecede sert gerileyen döviz kurları ve altın fiyatları, vatandaşları alım güçlerinin yükseleceği konusunda umutlandırsa da yeni dönemin başlaması ile birlikte etkisini arttıran çip krizi ve sonrasında başlayan Rusya- Ukrayna savaşı, ekonomik problemlerin daha da üst seviyelere çıkmasına sebep oldu. Bu durum hükümet yetkililerinin tüketici yararına maaş iyileştirme adımları atmalarına aracılık etse de sene sonuna doğru yaklaşıldığı şu günlerde vatandaşların alım güçleri halen istenen seviyelere getirilemedi.

Tüm bu durumlar karşısında kazançlarını döviz kuru karşılığında sağlamanın yollarını arayan vatandaşlara, Alman hükümetinden müjdeli haber geldi. Senelerdir Türkiye’den personel alan Alman hükümeti, yakın zamanda yeni bir istihdam alanı için harekete geçileceğini ifade etti.

OCAK AYININ SONUNDA YÜRÜRLÜKTE!

Döviz ile maaş almak isteyenler dikkat! Alman hükümeti 400 bin Türk vatandaşına kapılarını açıyor! Diploma şartı yok!

Yurtdışından 400 bin işçi alımının yapılması için yeni bir kanun tasarısı hazırlayan Alman hükümetinin, ocak ayının sonu itibari ile tasarıyı yasalaştırması bekleniyor. Her şey planlandığı gibi giderse önceliği Türk vatandaşlara verilmiş olan 400 bin işçi, Almanya’da istihdam edilecek. Vatandaşlar “Süper Kart” uygulaması ile iş arayabilecekler. Üstelik diploma şartı da aranmayacak. Başlangıç seviyesinde Almanca bilmek ve ilgili alanda iki yıllık deneyime sahip olmak yeterli olacak.

ALMANYA HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Şimdilik edinilen bilgilere göre Almanya, şu alanlar için yurtdışından personel alımları yapacak:

  • Garson
  • Doktor
  • Mühendis
  • Öğretmen
  • Diğer sağlık personelleri
  • İnşaat sektörü
  • Paketleme sektörü
  • Lojistik sektörü
Döviz ile maaş almak isteyenler dikkat! Alman hükümeti 400 bin Türk vatandaşına kapılarını açıyor! Diploma şartı yok! ile ilgili etiketler Almanya personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.