Donmaya hazır olun! iki gün sürecek...

Meteoroloji'den İstanbul, İzmir ve Aydın başta olmak üzere birçok bölgede soğuk ve dondurucu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde özellikle zirai don tehlikesi bulunuyor. Soğuk ve dondurucu hava 22 Şubat Pazartesi sabah saatlerine kadar sürecek. Bu arada doğu kesimlerde de çığ tehlikesi bulunuyor.

Türkiye genelinde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Özellikle gece saatlerinde birçok ilde eksi değerler görülüyor.

Meteoroloji bu çerçevede ilk olarak İstanbul, İzmir ve Aydın illeri için don uyarısı yaptı.

İstanbul için yapılan sarı uyarı şöyle: 

"Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riskinin 22.02.2021 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Donmaya hazır olun! iki gün sürecek...

Benzer şekilde İzmir ve Aydın için de don uyarısı yapıldı. 

Donmaya hazır olun! iki gün sürecek... - Resim : 2

Donmaya hazır olun! iki gün sürecek... - Resim : 3

 

Bu uyarıların ardından da başta Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere genel bir uyarı yapıldı. Uyarıda "Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riskinin 22.02.2021 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Donmaya hazır olun! iki gün sürecek... - Resim : 4

 

Bu arada 22 Şubat Pazartesi gece saatlerine kadar süren bir çığ uyarısı da yayımladığı Meteoroloji.

Uyarı şöyle:

"Son günlerde ülkemizi etkileyen kar yağışlı sistem nedeniyle Orta ve Doğu Karadeniz’in İç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda mevcut kar örtüsü üzerine gelen yeni ve kalın kar örtüsü nedeniyle dik yamaçlarda çığ riskinin arttığı değerlendirilmektedir. Çığ nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

Donmaya hazır olun! iki gün sürecek... ile ilgili etiketler İstanbul İzmir Aydın Marmara Ege Akdeniz çığ zirai don soğuk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.