Dönerci kapatan Vali Atik'ten özür

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimde ziyaret ettiği döner dükkanında çalışanın eldiven takmamasını gerekçe göstererek 'işletmeyi kapatın' talimatı veren Denizli Valisi Ali Fuat Atik, tepki toplayan kararın ardından bir açıklama yaparak çalışandan ve vatandaşlardan özür diledi. Açıklamanın ardından söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur.'' ifadelerini kullandı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, koronavirüs önlemleri kapsamında kentin en kabalalık caddesi olan Gazi Bulvarı'nda denetim yaptı.

ÖNDE UYARDI SONRA 'KAPATIN' TALİMATI VERDİ

Döner satan bir işletmeye giden Vali Atik, dönerci ustasının elinde eldiven görmeyince yanına giderek önce uyardı.

Döner ustasının uyarıyı dikkate almayıp hala döner kesmeye devam etmesi üzerine Vali Atik, polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi.

Vali Atik'in talimatı üzerine işyeri hakkında tutanak tutuldu.

TEPKİLER SONRASI VALİ'DEN ÖZÜR

O görüntüler sosyal medyada bir hayli tepki çekti.

Tepkilerin ardından Valilik aracılığıyla açıklama yapan Atik, şu ifadeleri kullandı;

''Koronavirüsle mücadele kapsamında bir işletmemizin çalışanıyla yaşanmış olan diyalog herkes gibi beni de üzmüştür. Bugüne kadar birçok denetime katıldık, vatandaşlarımızla bir araya geldik onlarla hemhal olduk, dertlerini dinledik. Ülkemizin ve devletimizin salgına karşı nasıl bir mücadele verdiğini uygun bir lisan-ı hal ile izah etmeye çalıştık. Devlet sorumluluğu da bunu gerektirir. Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde başı sonu detaylıca bakıldığı konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşımızı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır. Bundan sonra da hassasiyet konusunda kurallara uyma konusunda davetimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum. İşletmemiz vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuyla telafi edeceğiz.''

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

Dönerci kapatan Vali Atik'ten özür

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: ÖZRÜ YERİNDE OLMUŞTUR

Öte yandan özür açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Devletin cemal ve celal yüzü vardır.  Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti,  Diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır... Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur.'' ifadelerini kullandı.

Dönerci kapatan Vali Atik'ten özür - Resim : 2

Dönerci kapatan Vali Atik'ten özür ile ilgili etiketler Denizli döner Ali Fuat Atik özür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.