Donald Trump, LGBT'ye karşı: "Çocukların cinsiyet değiştirmesini ülke genelinde yasaklayacağım"

Donald Trump, LGBT karşıtı söylemlerine devam ediyor. Daha önce "Bizim için iki cinsiyet var: Yalnızca erkekler ve kadınlar." diyen Trump, son konuşmasında eyaletlerin tamamında çocukların cinsiyet değiştirmesini yasaklayacağını söyledi.

2024 seçimlerinde tekrar aday olma kararı alan eski ABD Başkanı Donald Trump, mitinglerini sürdürüyor. Trump'ın mitinglerinde, LGBT karşıtı ve cinsiyet değişikliğine karşı söylemleri dikkat çekiyor.

"ÇOCUKLARIN CİNSİYET DEĞİŞTİRMESİNİ YASAKLAYACAĞIM"

Trump, tekrar başkanlık görevine gelmesi halinde, eyaletlerin tamamında çocukların cinsiyet değiştirmesini yasaklayacağını belirtti.

Trump, bir konuşmasında cinsiyet konusunda çocuk istismarı yapıldığını dile getirerek, ülkedeki gençlerin bu şekilde "sakatlandığını" düşünüyor.

Tump ülkesinde yaşanan durumu 'saçmalık' olarak nitelendirdi ve ilk gün atacağı adımla ilgili "Biden'ın sözüm ona cinsiyet onaylayıcı tedavi konusundaki acımasız politikalarını iptal edeceğim. Çocuklara fiziksel görünümlerini değiştiren ergenlik engelleyicileri vermeyi ve nihayetinde küçük çocukları ameliyat etmeyi barındıran bir süreç." dedi.

"SADECE İKİ CİNSİYET VAR"

Donald Trump, ABD Başkanlığı yaptığı dönemde "LGBT bireylere" sağlık alanında "ayrım yapılmaması" için sağlanan korumaları ortadan kaldırılmasını ve sadece "kadın" ya da "erkek" cinsiyetlerinin dikkate alınmasını öngören bir karara imza atmıştı.

Florida'daki bir konuşmasında "LGBT topluluğu, toksik bir ırk teorisine inanıyor. Bizim için ise iki cinsiyet var: Yalnızca erkekler ve kadınlar." demişti.

Donald Trump, LGBT'ye karşı: "Çocukların cinsiyet değiştirmesini ülke genelinde yasaklayacağım" ile ilgili etiketler Donald Trump LGBT ABD
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.