Domenec Torrent: "Aldığım his, Türk futbolunun çok iyi olduğu yönünde"

Domenec Torrent: "Çok kısa bir süredir buradayım. Aldığım his, Türk futbolunun çok iyi olduğu yönünde. İyi futbolcular olduğunu rakipleri incelerken gördüm. Teknik adamların da çok güzel fikirleri var. Son günlerde sıradaki rakibimiz Alanyaspor'u inceledik. Geriden çok güzel oyun kuruyorlar."

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, uzun yıllar sarı-kırmızılı takımda kalmayı amaçladığını söyledi. İspanyol teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dünkü idman öncesi gerçekleştirilen antrenman öncesinde medya mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. 

Süper Lig'de 23. haftayı düşme hattının 3 puan üzerinde 15. sırada bitiren Galatasaray'ın teknik direktörü, takımının bu durumdan çıkabileceğini belirtti.

Kaybettikleri söz konusu müsabakalarda eksik futbolcuları olduğunu dile getiren İspanyol teknik adam, "Türkiye Ligi'nde önemli takımlar 6-7 yabancı ile oynuyor. Biz, 3 maçın ikisine 7 Türk futbolcuyla başladık. Hepsi de çok kaliteli. İki forvetimiz dışarıda. İsmail'i son maçta oynatmamamız koruma amaçlıydı. Fatih'i kullandık ama son maçta ve dostluk maçında hataları oldu. 'Burada sorunumuz.' var diyebiliriz. 9 numaralar, Babel, Feghouli farklı sebeplerle tam yararlanamadığımız isimlerdi ama bunların hiçbirinin bahane olarak algılanmasını istemiyorum. Galatasaray takımı, Galatasaraylı futbolcular bu durumdan çıkabilir. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz." diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU ÇOK İYİ"

Torrent, kısa süredir Türkiye'de olmasına rağmen Türk futbolunun iyi olduğu izlenimini edindiğini kaydetti.

Ligin 24. haftasında 6 Şubat Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Aytemiz Alanyaspor'un iyi bir takım olduğunu aktaran Torrent, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok kısa bir süredir buradayım. Aldığım his, Türk futbolunun çok iyi olduğu yönünde. İyi futbolcular olduğunu rakipleri incelerken gördüm. Teknik adamların da çok güzel fikirleri var. Son günlerde sıradaki rakibimiz Alanyaspor'u inceledik. Geriden çok güzel oyun kuruyorlar. 6-7 oyuncu kaleciyle çok iyi oynuyor. Sizi üstlerine çekip kontralara çıkıyorlar. Neyi, nasıl yapmak istediklerine dair çok net fikirleri var. Benim son 10-11 yıldır çalıştığım takımlarda da yapmak istediğim bu net düşünceyi oturtmak ama ne kadar zaman içerisinde? Bu, otomatik olmuyor. Işığı açıp kapatmak kadar kolay değil bu iş. Bir stil oluşturmak için zaman gerekiyor. Bir teknik direktör için sezon öncesi döneme sahip olmak çok önemli. Bunun bizde olmayacağını biliyorduk. Şu anda önceliğimiz oyuncularımızın rahat olacağı ve puan kazanacağı oyun. Gelecek sezon ise sezon öncesi kampını birlikte geçirerek oyuncularımızı yeni sisteme ikna edebiliriz. Zamanla ve antrenmanla oyuncuyu daha ikna etmek mümkün."

"Yabancı kuralı, milli takım için olumlu"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralının Türk Milli Takımı'na olumlu yansıyacağına inandığını söyledi.

Bu sezon ilk 11'de 3, gelecek sezon ise 4 Türk futbolcu oynatma zorunluluğu olduğunun hatırlatılması üzerine 59 yaşındaki teknik adam, "Yabancı kuralını net biçimde biliyorum. 10’un üzerinde Türk oyuncumuz var. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da oynayabilecek kalitedeler. Önümüzdeki sezona, yeni kurala hazır olabilecek kadroya sahibiz. Seneye 4 Türk futbolcu oynatma zorunluluğu Türk Milli Takımı için olumlu. Genç Türk futbolcular daha çok oynama şansı bulacaklar." diye konuştu.

Domenec Torrent: "Aldığım his, Türk futbolunun çok iyi olduğu yönünde" ile ilgili etiketler Galatasaray Domenec Torrent
GÜNÜN VİDEOSU

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi aradığı uçuşta dünyada en çok takip edilen hava aracı

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA'yı FlightRadar24 uygulaması üzerinden yüzbinlerce kişi takip ediyor.