Domain avcıları almadık isim bırakmadı!

Domain avcıları ya da bir başka deyişle internet uyanıkları bu kez de 29 Ekim'de açılışı yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın sosyal medyada dolaşan olası isimlerini topladı...

“Uyanık” girişimcinin, ünlü kişi ve markaların adına domain hesaplarını sahiplerinden önce aldıkları ve bu sayede hatırı sayılır gelir elde ettikleri tahmin ediliyor.

Domain adlarının gerçek sahipleriyle, bu “uyanık” girişimciler arasında, domain sahipliği konusunda birçok dava da devam ediyor.

DHA'nın haberine göre, söz konusu “uyanık” girişimcilerin son hedefi ise İstanbul Yeni Havalimanı oldu. Resmi açılışı 29 Ekim'de yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına günler kala, dev merkezin adının ne olacağı merak edilirken, “uyanık” girişimciler sosyal medyada paylaşılan isim tahminlerine dayalı alan adlarını toplamaya başladı.

Domain sorgulama portallarındaki verilere göre, özellikle bu yıl İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili isim tahminleri konusunda domain satışlarında patlama yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açılışta havalimanın ismini açıklaması bekleniyor.

Sosyal medya forumlarında ise yeni havalimanına verilecek isim tahminleri de yapılmaya devam ediliyor.

O isimlerden bazıları ise şöyle:

“İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Abdülhamit Han, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı.”

 

Domain avcıları almadık isim bırakmadı! ile ilgili etiketler istanbul yeni havalimanı domain avcıları olası isimleri topladı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.