Dolmabahçe'de tarihi anlar: Tahıl Koridoru için imzalar atıldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası tahıl sevkiyatında yaşanan sorunların giderilmesi için yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Rusya ve Ukrayna arasında Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde tahıl sevkiyatı Anlaşması imzalandı. Tarihi törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

'Tahıl Koridoru' için imzalar bugün Dolmabahçe Ofisi'nde atılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni için Dolmabahçe Ofisi'ne geldi.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres törende, "Bugün Karadeniz'de bir umut ışığı var. Dünyanın buna her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarlı yaklaşımları sayesinde oldu. Çok teşekkür ederim. Tahıl sevkiyatı, küresel gıda arzındaki açığı kapatacak ve fiyatların düşmesini sağlayacak. BM taahhüdünün arkasındadır. Karadeniz'deki umut ışığı çok parlak." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün üzerinde mutabakata varılan metinle Afrika'dan, Ortadoğu'ya milyarlarca insanı bekleyen açlık tehlikesinin sonlanmasına katkı sağlayacağız. Tarım ve gıda ürünlerinde dünya arz temini önemlidir.

Tahıl koridoru için imzalar İstanbul'da atıldı

TÜRKİYE'NİN MİSYONU ÖVGÜYLE KARŞILANDI

Savaşın başından bu yana hem Rusya hem Ukrayna'nın güvendiği tek ülke olarak öne çıkan Türkiye tahıl krizinin çözümünde de başat rol oynadı. Başkan Erdoğan'ın krizin başından bu yana üstlendiği kritik misyon tüm dünya tarafından övgüyle karşılanırken, Türkiye iki ülke arasındaki görüşmelerin merkezi haline geldi.

Tarafların İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde 'dünyayı doyuracak' koridorun açılması için imzalar atılma aşamasına geldi. Türkiye'nin görüşmelerin 'sonuç odaklı' olması yönündeki telkinleri de sürecin hızlanmasına vesile oldu.

Dolmabahçe'de tarihi anlar: Tahıl Koridoru için imzalar atıldı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna tahıl koritoru anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.