Dolmabahçe'de kritik görüşme... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti

7 Ekim'den bu yana İsrail'in katliam yaptığı Gazze'de zulüm sürerken süreç boyunca barış için her türlü müzakereye arabuluculuk eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi ağırladı. Kritik görüşme 2,5 saat sürdü. Görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü. 

Dolmabahçe'de kritik görüşme... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti

ATEŞKES ÇABALARI VE İNSANİ YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI ELE ALINDI

Dünyanın kilitlendiği görüşme Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde saat 14.30'da başladı. Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye ve Erdoğan'ın Gazze'deki son durumu, ateşkes çabalarını ve insani yardımların ulaştırılması ele alındı. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Heniyye'nin ailesi İsrail'in saldırısında hedef olmuştu. Heniyye'nin 3 oğlu ve çok sayıda torunu saldırıda şehit olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırının ardından Heniyye'yi arayıp baş bağlığı dilemişti.

Dolmabahçe'de kritik görüşme... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti - Resim : 2

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (Erdoğan- Heniyye görüşmesi) sonrası açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Filistinlilerin birlik içinde hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu, İsrail'e verilecek en güçlü cevabın ve zaferin yolunun birlik ve bütünlükten geçtiğini ve uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiren İsrail'e karşı Filistin'in haklı davasının ve gerçeklerin daha çok anlatılması gerektiğini söyledi."

 

 

 
 
Dolmabahçe'de kritik görüşme... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti ile ilgili etiketler İsrail Hamas Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.