Dolar/TL'de yükseliş hızlandı

Seçim sürecinin geride kalmasının ardından yurt içinde gözler yeni oluşacak kabineye ve ekonomi politikasının nasıl şekilleneceğine çevrildi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Dolar/TL’de yukarı yönlü hareketlilik devam ederken parite, sabah saatlerinde %1’e yakın değer artışıyla 20,34'e kadar yükseldi. Dolar/TL yükselişin ardından son saatte 20,23 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Dolar/TL'de yükseliş hızlandı

Geçen hafta 20 bandına yerleşen dolar/TL seçim öncesindeki son işlem gününde 20,47’ye kadar yükselerek yeni rekorunu belirlemişti. Ardından günü 19,97’den kapatan parite, hafta başında %0,78 oranında yükselerek 20,14'te gün kapanışı gördükten sonra bugün de yukarı hareketine devam ediyor.

Dolar endeksi ise yükselişine devam ederken dolar, diğer majör para birimlerine karşı güçlenmeye devam ediyor. DXY, dün %0,17 oranında kısmi gerilemenin ardından güne yarım puana yakın yükselişle başladı ve an itibarıyla 104,4 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL'de yükseliş hızlandı ile ilgili etiketler ekonomi Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.