Dolara ilişkin deprem sonrası ilk tahmin İslam Memiş’ten geldi: “Şimdi kararı siz verin…”

Deprem sonrası, ekonomik maliyete ilişkin yazı kaleme alan isimlerden biri olan İslam Memiş’ten bu kez dolar/TL tahmini geldi. İslam Memiş, özellikle yatırımcılara seslendi.

Türkiye’nin gündemi olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından pek çok finans kuruluşu depremin ekonomik maliyetlerini hesaplamaya başladı. Maliyetin hemen çıkmayacağını savunan tarafta yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazıda ekonomik sorunların hızla çözüme kavuşacağına dikkat çekmişti. İslam Memiş’ten bu kez Dolar/TL değerlendirmesi geldi.

Deprem sonrası piyasa analistleri yapmaya bir süre ara veren İslam Memiş, bu kez depremin mali etkilerini konuşmaya başladı. Özellikle yatırımcılar için açıklamalar yapan İslam Memiş, kayıpların yaşanabileceği alanları bildirirken; aynı zamanda borsa yatırımcılarına ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi. İşte tüm o açıklamalar…

DOLAR 24-25 TL OLABİLİR

Dolara ilişkin deprem sonrası ilk tahmin İslam Memiş’ten geldi: “Şimdi kararı siz verin…”

Deprem öncesi ile deprem sonrasındaki piyasa rakamlarını vererek önemli analizlerde bulunan İslam Memiş, 2023 yılı öngörüsünü yatırımcılar için bir kez daha tekrarladı. Daha önce de Dolar/TL aralığı için 24-25 TL bandını veren İslam Memiş, deprem sonrası bu durumun gerçekleşmesi halinde depremin suçlanacağının altını çizdi. Ancak konunun deprem ile ilgili olmadığını bildiren İslam Memiş, kendisini takip edenlere; “Peki dolar/TL 24-25 lira olduğunda ‘Bak gördünüz mü deprem zararının maliyeti bu’ mu diyecekler?" diye uyardı.

EKONOMİK ÇÖKÜŞ YOK

Ardından rakamları paylaşan İslam Memiş, “Şimdi kararı siz verin” diyerek, topu yatırımcıya attı. Ekonomik büyümenin bir kez daha hızlı olacağını ve ekonomik çöküş beklemediğini yineleyen İslam Memiş, “Yandık, battık diyenlere inanıp borsa getirisinden uzak durup, dövize mi yükleneceksiniz? Bence bir kez daha düşünün. Ortada büyük bir acı, büyük bir maliyet var. Arkasında ise çökmeyecek bir ekonomi var. Ben karamsar değilim, ekonomik olarak hızlı toparlanacağız. Karar verirken üzülmeyin” dedi. Dolar/TL yatırımını uzunca süredir önermeyen İslam Memiş, deprem sonrasında da çizgisini korudu. Borsanın getirisinin rayına oturacağını düşünen uzman isim, yatırımcının endişesinin yersiz olduğunun da altını çizen açıklamalar gerçekleştirdi.

Dolara ilişkin deprem sonrası ilk tahmin İslam Memiş’ten geldi: “Şimdi kararı siz verin…” ile ilgili etiketler İslam Memiş Dolar döviz
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.