Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu!

Dolar kurunun Türk Lirası karşısında yükselişine zil takıp oynayanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gerçekleşen rekor düşüşe çok bozuldu. Sedef Kabas, gün içinde doların düşeceğinin kimlere söylenip zengin edildiği üzerine komplo teorisi ortaya attı. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise şu anda piyasaya kesin bir müdahale olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda yeni ekonomik araçlar oluşturalacağnı belirterek ekonomik tedbirleri sıralamıştı. Birçok yeni müjde veren Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar 13 lira seviyesine kadar düştü.

"HALK TV CENAZE EVİ GİBİ"

Vatandaşları sevindiren bu gelişmeye üzülenler de oldu. Dolar kurundaki büyük düşüş, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programının stüdyosunda soğuk duş etkisi yaptı. Doların düşüşü karşısında Şirin Payzın'ın canlı yayındaki tepkisi sosyal medyada gündem oldu. Payzın'ı eleştiren kullanıcılar, "Halk TV'de cenaze evi gibi doların düşmesine üzülüyorlar" yorumları yaptı.

"ARTARKEN DE SİZ SEVİNDİNİZ"

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından, "Doların bir gün içinde 4 TL çıkıp indiği bir memlekette yarına dair ne plan yapılabilir, ne hayal kurulabilir. Bir hafta önce dolar 14 TL’yi geçmesin diye 5 milyar dolarlık borç rezervi satanlar, bugün 18’den 14’e geriledi diye düğün bayram ediyor." paylaşımı yaptı. Kullanıcılar Saymaz'a, "Artarken de siz sevindiniz" diyerek tepki gösterdi.

Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu!

KOMPLO TEORİSİ

Sedef Kabas, doların düşüşünün ardından, "İşin özü faiz arttırımı yaptılar adına da Dövize Çevrilebilir Mevduat dediler" yazdı, sosyal medyada "Bir kere de takdir edin" eleştirisiyle karşılaştı.

Kabas ayrıca, "Bu akşam Erdoğan’ın Dövize Çevrilebilir Mevduat açıklamasının ardından #dolar sert düşüş yaptı…Acaba bu açıklamanın yapılacağını önceden bilenler; dolarlarını gün içinde bozdurmuşlar mıdır? Sizce yine bir gecede kimler servetine servet kattı?" diyerek komplo teorisini paylaştı.

 

Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu! - Resim : 2

Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu! - Resim : 3

DURMUŞ YILMAZ'DAN PİYASALARA MÜDAHALE İDDİASI

Öte yandan Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, düşüşün bir alım fırsatı olduğunu savunarak, "Piyasa Erdoğan’ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir." dedi.


"DOLAR ALABİLEN ALSIN" DEMİŞTİ

FETÖ tetikçisi Emre Uslu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmadan önce Twitter'dan , "RTE konuşmadan $ alabilen alsın derim" demişti.

Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu! - Resim : 4

Dolar yükselirken sevinenler, rekor düşüşle kedere boğuldu! ile ilgili etiketler Şirin Payzın Halk TV İsmail Saymaz dolar kuru rekor düşüş Sedef Kabaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.