Dolar yeni haftaya hızlı başladı: Gözler FED'in faiz kararında!

Haftanın ilk gününe dolar/TL kuru 17,27 TL'den başlarken, Euro 18,1198 TL'den başladı. Yatırımcılar 14-15 Haziran'da yapılacak FED faiz toplantısına odaklandı. FED faiz kararı 15 Haziran saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz cuma günü açıklanan ABD enflasyonu piyasalarda hayal kırıklığı yarattı.

Enflasyonun ivme kaybetmesi beklenirken aksine yüzde 8.6(Beklenti yüzde 8.3) yükselmesi Fed'in adımlarını sertleştireceği beklentilerine neden oldu ve bu da dolar endeksinin yukarı yönlü hareketine hız kazandırdı. ABD enflasyonu açıklanmadan önce yüzde 3,01 dolayında seyreden ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3.199'a kadar çıktı. Bu da doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasını sağladı. Dolar endeksi 102.418'den 104.30'a kadar sıçradı.

GÖZLER FED'İN FAİZ KARARINDA

Bu beklentileri aşan veri sonrası yatırımcılar 14-15 Haziran'da yapılacak Fed faiz toplantısına odaklandı. FED faiz kararı 15 Haziran saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon düşene kadar sıkı para politikasına devam edeceklerini söylemişti. Beklentileri aşan enflasyon Fed'in agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerini doğururken piyasa yüzde 80 ihtimalle yüzde 0.50 faiz artırımı beklerken, yüzde 20 ihtimalle de yüzde 0.75 faiz artırımı bekliyor.

 

 

Dolar yeni haftaya hızlı başladı: Gözler FED'in faiz kararında! ile ilgili etiketler Dolar faiz Fed
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.