Dolar ne olacak? FED, şahin duruşa devam ediyor

Zayıf ekonomi verileri üzerine dolar biraz düşüş yaşarken Çarşamba günü altın fiyatları güçlü kaldı. İlgi şimdi FED'in faiz artırımı planlarında. Analistler Fed’in şahin tutumunun devam edeceğini düşünüyor.

Altın vadeli işlemleri %0,1 düşüşle 1.759,25 dolar olurken spor altın %0,1 azalarak 1.746,33 dolara geriledi. Ancak her iki enstrüman da Salı günü elde ettiği getirileri korudu. Salı günü zayıf PMI verileri, dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesinden düşmesine yol açtı.
Bununla birlikte Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon net bir şekilde kontrol altına alınana kadar merkez bankasının sıkılaştırma politikasına devam edeceğini söyledikten sonra doların düşüşü durdu. Fed için böyle bir senaryo, altın fiyatları açısından negatif olacaktır.

Artan dolar ve faiz artırımlarının yatırımcıları sarı metalden çekmesi ile bu yıl altın tüm kazandıklarını kaybetti.

Gözler şimdi Cuma günkü Jakson Hole Sempozyumu’nda konuşma yapacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’da ve para politikasıyla ilgili ipuçları vermesi bekleniyor. Yatırımcılar genel olarak başkanın şahin duruşunu koruyacağını, bunun da bu yıl büyük faiz artışlarının habercisi olacağını düşünüyor.

Dolar ne olacak? FED, şahin duruşa devam ediyor ile ilgili etiketler Dolar Fed piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.