Dolar kurunda yükseliş sürüyor

Dolar kurunda dün sabah piyasaların açılmasıyla başlayan dalgalanma sürüyor. Güne 8,27 liradan başlayan dolar, 8,35 liraya kadar yükseldi.

Dolar kurunda dün başlayan yükseliş sürüyor. Haftaya 8,07 liradan başlayan dolar, dün 8,15 liraya kadar yükselirken bugün ise 8,27 lira seviyesinen açıldı. Dolar kurunda piyasanın açılmasıyla birlikte yükseliş sürerken 8,35 lira seviyesini gördü.

Küresel piyasalarda Paskalya nedeniyle kısa bir hafta yaşanırken içeride bugün yapılacak TCMB Olağan Genel Kurulu izlenecek.

Bloomberg Dolar Endeksi'nin yatay seyrettiği izlenirken, Türk Lirası ile birlikte en çok değer kaybeden ülke para birimleri Hindistan rupisi ve Endonezya rupisi oldu.

Türkiye'nin risk primi 470 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi ise yüzde 19,15 seviyesinde.

MERKEZ BANKASI'NDA BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DAHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya’nın yerine ise Mustafa Duman atandı.

 "YABANCILAR PİYASADAN BİR HAFTADA 1,75 MİLYAR DOLAR ÇEKTİ"

Deutsche Bank, geçen hafta yabancıların Türkiye piyasalarından 750 milyon ila 1 milyar dolar hisse senedi sattığı tahmininde bulundu.

Yayınlanan tahminlere göre ayrıca, tahvil piyasasından ise 500 ila 750 milyon dolar seviyesinde bir çıkış yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Naci Ağbal’ı Merkez Bankası başkanlığı görevinden alarak yerine Şahap Kavcıoğlu’nu atamasının ardından borsa yüzde 10 gerilemiş, tahvil faizleri ise 4 puanın üzerinde yükselmişti.

 

Dolar kurunda yükseliş sürüyor ile ilgili etiketler Dolar Türk Lirası piyasa serbest piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.