Dolar için kritik hafta: Gözler FED ve TCMB'de! Dolar 17,34 seviyesinde başladı...

Dolar 17,3440 liradan, euro ise 18,2680 liradan haftaya başladı. Bu hafta küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'ın çarşamba ve perşembe günü sırasıyla Senato ve Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı açıklamalara çevrildi. İçerdeki yatırımcılar ise TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 17,3420 liradan alınan dolar 17,3440 liradan, 18,2660 liradan alınan euro ise 18,2680 liradan satılıyor.

Son kapanışta dolar 17,32 liradan, euro ise 18,13 liradan satılmıştı.

GÖZLER FED VE TCMB'DE

Gözler bu hafta Fed Başkanı Powell'ın çarşamba ve perşembe günü sırasıyla Senato ve Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı açıklamalara çevrildi.

Ülkede açıklanan mayıs ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından geleceğe yönelik belirsizliklerin artması fiyatlamaları zorlaştırırken, Powell'ın gelecek hafta yapacağı yönlendirmelerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

 

BEKLENTİLER: MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT BIRAKACAK

İçerde ise TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararı var. Dolar/TL için kritik olan bu karar piyasaların odağında olacak. AA ve Reuters anketlerine katılan ekonomistler, TCMB'nin faizleri yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor.

Bu kararın dolar/TL kurunu etkilemesi bekleniyor. Özellikle Fed'in ardından küresel merkez bankalarının faiz artırım yarışına girmesinin ardından TCMB'nin atacağı adım merakla bekleniyor. 

Doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi yeni haftaya düşüşle 104,183'den başladı.

Dolar için kritik hafta: Gözler FED ve TCMB'de! Dolar 17,34 seviyesinde başladı... ile ilgili etiketler Dolar TCMB faiz Euro Fed karar piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.