Dolar için kritik gün! Gözler o saate kilitlendi... İşte güncel dolar ve euro rakamları...

Dolar, kritik ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne düşüşle başladı. Dolar/TL kuru saat 09:00 itibariyle 18,58 TL'den, Euro/TL ise 18,03 TL'den işlem görüyor.

Dolar/TL kuru bugüne 18.56 TL'den başlarken, Euro/TL 18,0085 TL'den başlıyor.

Türkiye'nin ağustos ayı cari açık rakamları dün açıklandı.

Ağustos ayında cari açık beklentilerin biraz altında 3.1 milyar dolar oldu. Beklentiler 3.2 milyar dolar idi. Yıllık cari açık ise 40.9 milyar dolara ulaştı. Ağustos ayında doğrudan yatırım ile 573 milyon dolar, finans/portföy yatırımıyla 812 milyon dolar giriş oldu.

Net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28.3 milyar dolara ulaştı. Bu rakam tarihi bir rakamı işaret ediyor. Doğrudan yatırım ve net hata noksan ile rezervlerdeki artış 10.8 milyar dolar artış gösterdi.

KREDİLERDE ASLAN PAYI KOBİ'LERE

TCMB'den Reuters'e yapılan açıklamada kredilerdeki aslan payının Eylül ayı itibariyle KOBİ'lerde olduğu açıklandı. TCMB, bir süredir kredilerin dövize kaymaması için çaba gösteriyordu.

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANACAK

Bir haftadır yatay seyirde işlem gören dolar kuru kritik ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne sakin seyirde başladı. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi hafif düşüşle 113,205'ten başladı. ABD enflasyonunun biraz gevşeyerek yüzde 8.1'e inmesi bekleniyor. Enflasyon Ağustos ayında beklentileri aşarak yüzde 8.3 olarak açıklanmıştı.

Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir enflasyon rakamı doları güçlendirmeye devam edebilir.

ABD enflasyon rakamları saat 15:30 da açıklanacak! 

 

Dolar için kritik gün! Gözler o saate kilitlendi... İşte güncel dolar ve euro rakamları... ile ilgili etiketler Dolar Euro ABD enflasyon rakam veri dolar/tl
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.