Dolar düşer mi? Dolar ne kadar?| İşte 4 Nisan dolar rakamları

Nisan ayının ilk haftasına 4.62 seviyesinde başlayan dolar raklamları, enflasyon ralamlarının beklentiler üzerinde gelmesiyle 4 Nisan itibariyle 3.67'yi gördü. Peki dolar düşer mi yükselir mi? İşte son dolar rakamları...

Yatırımcı, Dolar düşer mi?yükselir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. Dün açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarıyla yükselişe geçen dolar kuru gün içinde 3.65'i gördü. Piyasalrın kapanmasının ardından ise dolar dış piyasalarda yükselişini sürdürdü ve 3.68 sınırına dayandı. Şimdi kafalarda tek bir soru var Dolar yükselir mi düşer mi? Peki son Dolar kuru ne kadar? İşte 4 Nisan dolar rakamları...

Son dolar euro ve altın rakamları için tıklayın

Dün açıklanan Mart ayı enflasyon verilerinin etkileri sürüyor. Tüketici fiyatları enflasyonu martta giyim ve gıda öncülüğünde beklentilerin üzerinde yüzde 1,02 arttı, yıllık artış yüzde 11,29 ile 8,5 yılın zirvesine yükselmişti. Beklentileri aşan enflasyon dolarda da yükseliş trendi yaratmıştı. Dün akşam 3,6390/3,6404 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 3,64'ün üzerinde hareket ediyor. Euro ise 3,87'nin üzerinde işlem görüyor.

Dolar yorumlarını açıklayan analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,6620 seviyesinin direnç, 3,6230'un ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Piyasalar, ABD'de yakın açıklanacak Fed tutanakları ve cuma günü açıklanacak tarımdışı istihdam verisini takip edecek.

dolar

Dün akşam saatlerinde konuşan Philadelphia Fed Başkanı Harker, 2017 yılında 3 faiz artışı yapılmasının uygun olacağını yineledi. Bu akşam TSİ 23:30'da Fed yöneticilerinden Daniel Tarullo konuşacak.

Geçen hafta Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma'nın Maliye Bakanı'nı görevden almasının yol açtığı siyasi kriz dün ülkenin kredi notunun S&P tarafından düşürülmesine neden oldu. Not indirimi sonrasında ülke para birimi rand'daki hareket Dolar/TL 'yi yukarı yönlü etkilemedi. Bugün yurtiçinde reel efektif Döviz kuru, ABD'de Şubat ayı fabrika siparişleri ve dayanıklı tüketim malı siparişleri izlenecek.

DOLAR NE OLUR DÜŞER Mİ?

Dolar/TL 'yi etkileyecek kritik önemde bir veri akışı bulunmazken Merkez Bankası'nın likidite adımları takip edilecek. Yarın ise ABD özerl sektör istihdam verisi ve Fed tutanakları piyasaların hareketi açısından önemli olacak. ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin ise dün yaptığı açıklamada Dolar/TL 'de gelecek birkaç hafta düşüş olabileceğini ifade etti.

Dolar düşer mi? Dolar ne kadar?| İşte 4 Nisan dolar rakamları ile ilgili etiketler dolar rakamları son dolar rakamı son dolar kuru dolar düşer mi dolar ne kadar 4 nisan dolar rakamları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.