Dolar alev aldı! 12 TL'yi aşarak tarihi rekorunu tazeledi!

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrası doların ateşi düşmüyor. Dolar 12.09'la, euro 13.51'le, gram altın ise 697 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte piyasalarda son durum...

Dolar kuru, 12,0945 seviyesini görerek yeni zirve seviyesini gördü.

Euro/TL yüzde 5'ten fazla yükselişle 13,50'nin üzerine tırmandı.

Dolar endeksi, 96,6 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 96,4'te dengelendi. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250'den alıcı buluyor.

ERDOĞAN: FAİZ SEBEPTİR, ENFLASYON NETİCEDİR

Dolar geçen hafta 11.32 lirayı görmesinin ardından dün gün boyunca 11-11.25 aralığında bir seyir izledi. Piyasa kapanışının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ekonomi politikalarının aracı olan faizin seviyesini belirleyecek olan ülkenin ihtiyaçlarıdır. Enflasyonun parasal daralmalarla düşürebileceği kapalı ekonomiler dışında hiçbir karşılığının bulunmadığını gördük. Mandacı iktisatçıların ülkemizi açlığa, yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz. Bunun yerine sorunlarımızı kendi çözümlerimizle aşacak adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dolar alev aldı! 12 TL'yi aşarak tarihi rekorunu tazeledi!


12.50'Yİ GÖRDÜ

Yaşanan gelişmelerin ardından dolar dün akşam saatlerinde 11.25 liradan 11.47 liranın üzerine tırmandı. Dolar yeni güne de 11.42 liradan başladı. Sabah saatlerinde ise 12.50 liraya yükseldi. Dolarda 1 aylık yükseliş yüzde 25'i bulurken 2021 genelindeki yükseliş yüzde 62'ye ulaştı. Euro da ilk kez 14 liranın üzerini gördü.

Dolar alev aldı! 12 TL'yi aşarak tarihi rekorunu tazeledi! ile ilgili etiketler Dolar TL piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.