Dolar 5.15'in altını da gördü!

29 Kasım'a 5.21 ile başlayan sonrasında 5.20 direncini kıran dolar kuru, öğlen saatlerinde 5.1344'e dek geriledi. Aynı dakikalarda Euro ise 5.85'ten döndü. Euro/dolar paritesi ise 1.12'li seviyelerden 1.1380'e çıktı.

Dolar kuru artan ticaret savaşlarına yönelik endişelerle yatırımcıların güvenli liman arayışlarına paralel dört gün üst üste yükselişine FED Başkanı Powell'ın New York Ekonomi Kulübü'nde verdiği mesajların ardından son verdi.

FED'İN AÇIKLAMALARI İLE DÜŞÜŞE GEÇTİ
Fed'in mevcut durumda yüzde 2 ila 2,25 aralığında tutulan politika faiz oranının, nötr seviyelerin biraz altında olduğuna yönelik "güvercin" açıklamaları piyasalarda, bankanın gelecek yıl faiz artırım hızını yavaşlatabileceği veya parasal sıkılaştırmaya ara verebileceği beklentisini oluşturdu.

YÜZDE 2'YE YAKIN KAYIP
Bu beklenti dolarda büyük değer kaybına yol açtı. Yeni güne 5.22 seviyelerinde başlayan dolardaki düşüş ilerleyen saatlerde hızlanarak yüzde 2'ye yaklaştı. Dolar saat 15:00 itibariyle 5.13 seviyelerine kadar geriledi. Euro ise aynı dakikalarda 5,84'ye kadar geriledi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,2610 lira, euronun satış fiyatı ise 5,9360 lira olmuştu.

Dolar 5.15'in altını da gördü! ile ilgili etiketler Dolar Euro Türk Lirası Fed döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.