Dolar 3.80 TL'nin üzerinde...

Dolarda dün akşam saatlerinde yaşanan yükselişin ardından bu sabah ilk işlemler 3.82 TL seviyesinden geçti. Euro da Cuma sabah 07.10 itibariyle 4.45 TL seviyelerindeydi...

Dün gün boyunca ağırlıklı olarak 3.76-3.78 bandında dalgalanan dolar kuru, Merkez Bankası'nın beklentiler dahilinde açıkladığı faizi değiştirmeme kararından fazla etkilenmedi.

Ancak akşam saatlerine doğru dolarda bir hareket yaşanırken, önce 3.80 TL, arkasından da 3.83 TL seviyesine kadar çıktı. Doların global piyasalarda da değer kazandığı görüldü.

Bu sabah ise dolar dünkü yüksek seviyelerini koruyor. Dolar kuru ilk işlemlerin ardından saat 07.10 itibariyle 3.8208 seviyesinde bulunurken, euro da 4.4485 TL seviyelerinde. Dolar saat 09.00 itibariyle 3.8141 TL'den el değiştirirken euro 4.4410 TL oldu.

Analistler dolarda global olarak da güçlü bir seyir olduğunu, bunun en önemli nedeninin ise Fed başkanlığına yönelik seçim süreci olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca ABD'de Temsilciler Meclisi'nin vergi reformlarına ilişkin bütçe tasarısını onaylaması da yaşanan yükselişte etkili oldu.

3.75 TL ÖNEMLİ DESTEK

ING Menkul Araştırma ve Strateji Bölüm Müdürü Pınar Uslu, PPK açıklamasında sıkı para politikasının düşünülenden daha uzun süre devam edeceği vurgusu yapılmasına karşın piyasalarda anlamlı bir tepki gözlenmediğini söyleyerek, "Son günlerdeki haber akışının yurt içi piyasalara olumsuz yansımasının yanı sıra Fed başkan adayları arasında Yellen'ın yer almadığı haberi dolara değer kazandırırken, Türkiye dahil gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı yarattı" dedi ve şöyle devam etti:

"Dolar/TL'de 3.75 seviyesi destek. Bu seviyenin üzerindeki her kapanışın ise kurda yukarı yön riskini artırabileceği düşünülebilir. Ancak Trump'ın para politikasında 'merkeze yakın' olarak bilinen Powell'i seçmesi halinde Türkiye varlıkları dahil gelişmekte olan ülke varlıklarında rahatlama görülmesi beklenebilir."

Dün akşam Politico’nun bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, görev süresi Şubat’ta dolacak olan Fed Başkanı Janet Yellen ve Kevin Warsh başkanlık atamasında yarış dışı kaldı. Habere göre ABD Başkanı Trump seçimini Jerome Powell ve John Taylor arasında yapacak.

ABD'DE BORSALAR YÜKSELDİ

New York Borsasında hisse senetleri Perşembe günü hafif yukarıda kapandı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 71.40 puan (yüzde 0.31) artışla 23,400.86 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) de 3.25 puan (yüzde 0.13) yükselişle 2,560.40 puana ulaştı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 7.12 puan (yüzde 0.11) değer kaybıyla 6,556,77 puana geriledi.

Dolar 3.80 TL'nin üzerinde... ile ilgili etiketler Dolar Euro döviz kur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.