Dolandırıcıların son yöntemi ortaya çıktı: Ev fiyatına mezarlık satıyorlar

Dolandırıcıların son yöntemi duyanlara 'pes' dedirtti. Özellikle İstanbul'da mezarlık bulmakta zorlanan vatandaşları ağına düşürmeyi hedefleyen dolandırıcılar, sahibinden satılık mezarlık ilanları vererek satışı mümkün olmayan yerler için milyonlarca lira istiyor. Yetkililer ise net bir dille "Dolandırıcılara kanmayın" uyarısında bulunuyor.

Özellikle İstanbul'da mezarlık yeri bulmakta zorlanan vatandaşlar internetteki ilanlarla mezarlık yeri almaya çalışıyor. Dolandırıcılar ise mezarlık yeri arayan vatandaşları gözlerine kestirdi. Sahibinden satılık mezarlık ilanlarıyla vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcılar, satışı mümkün olmayan mezarları milyonluk bedellerle satışa çıkarıyor.

2 MİLYON TL'YE MEZARLIK

İnternetteki ilanlarda Zincirlikuyu'da 180 bin dubleks, Karacaahmet'te kapıya yakın 95 bin, Kozlu'da 400 bin liradan ilana konulan mezarlıklar kimliği belirsiz kişiler tarafından satışa çıkartılırken, İstanbul’un farklı noktalarındaki mezarlıkların fiyatının ise 2 milyona kadar çıktığı görüldü.

Yetkililer ise net bir dille "Dolandırıcılara kanmayın" uyarısında bulunuyor.

Dolandırıcıların son yöntemi ortaya çıktı: Ev fiyatına mezarlık satıyorlar

"İBB'YE AİT HİÇBİR MEZARLIK DEVREDİLEMEZ"

Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, "Buradaki mezar yerlerinin her biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yerler. Büyükşehir Belediyesi de tahsis yaparken devir hakkı vermiyor. O yüzden satamazsınız. O fırsatçılar da bunu iyi biliyor. Yani böyle bir satış yapmaları söz konusu değil. Vatandaşın tapu dediği, asında bizim için tahsis belgesi olan bir belge. Bu belgeyi vatandaşın elinde olan her vatandaş, belgenin üzerindekileri okursa bunun bir tapu olmadığını, bir mezar yerinin satılamayacağını, devredilemeyeceğini, kendi verasetinde olan insanların dışında birinin defnedilemeyeceğini bilir" dedi.

Dolandırıcıların son yöntemi ortaya çıktı: Ev fiyatına mezarlık satıyorlar ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Üsküdar Mezarlık Dolandırıcı İlan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.