Dolandırıcılar şimdi de yapay zeka ile insanları kandırıyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ortamlara kayan dolandırıcılar, şimdi de yapay zekayı kullanarak insanları dolandırmaya başladı.

Yapay zeka sayesinde insanların seslerini ve konuşmalarını taklit edebilen teknolojiler geliştirildi. Bunları gerçeğinden ayırt etmek gerçekten de çok zor. 

Bu teknolojiler şimdi ise dolandırıcıların yeni gözdesi. Kanada, Alberta’dan 39 yaşındaki Benjamin Parker, ailesinin kendisini avukat olarak tanıtan birinden bir telefon aldığını anlatıyor. Arayan kişi, Parker’ın Amerikalı bir diplomatın ölümüne neden olan bir araba kazasına karıştığını ve hapiste olduğunu söylüyor. Ardından da onları sevdiğini ve ertesi gün yapılacak mahkeme duruşmasından önce ödeme yapmaları gerektiğini söyleyerek Parker’ı telefona veriyor. Parker, aramanın şüpheli olduğunu ancak telefondaki sesin tıpkı kendisininki gibi olduğunu söylüyor. Ve ailesi birkaç bankadan para çekip sözde avukatın talebi üzerine bitcoin ile ödemeyi gerçekleştiriyor.

Parker, dolandırıcıların sesi nereden aldıklarından emin olmasa da bırakmış olduğu sesli mesajlardan yararlanmış olabileceklerini düşünüyor:

“Telefonunuzdaki sesli mesajınız muhtemelen yeterli. Sesli mesajım 30 ila 35 saniye uzunluğunda. Bu fazlasıyla yeterli.”

Parker, dolandırıcıların yakın akrabalarının isimlerini araştırıp yaşlıları hedef aldıklarını belirtiyor. Yaşanan olay, yapay zekâ teknolojisinin kötü amaçlı kullanımı ile ilgili endişeleri biraz daha artırıyor.

Dolandırıcılar şimdi de yapay zeka ile insanları kandırıyor ile ilgili etiketler yapay zeka Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.