Dolandırdıkları kişileri 'zengin, yakışıklı, patron' diye arşivlediler!

İstanbul'da vatandaşları "Borcunuzdan dolayı yasal işlem başlatılıyor" diye dolandıranlara yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 6 kişinin bilgisayarlarında yapılan incelemede dolandırdıkları kişileri "Zengin", "Yakışıklı", "Patron", "Çiftçi" gibi özellikleriyle sınıflandırdıkları ve arşivledikleri ortaya çıktı.

İstanbul'da dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda polisin ele geçirdiği bilgiler hayrete düşürdü. Dolandırıcılar vatandaşları önce dolandırdılar, ardından daha sonra aramak için "Zengin", "Yakışıklı'', "Patron", "Çiftçi" diye sınıflandırıp arşivlediler.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir grup şüphelinin Esenyurt'ta kurdukları büroda dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Sultaniye Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı, 350. sokakta tespit ettikleri işyerine baskın yaptı. Baskında Sercan A.(23), Mısra Ş.(25), Gizem B.(23), Z.Y.(17), Serkan A.(25) ve T.D.(29) gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada nitelikli dolandırıcılık olaylarında kullanılan 10 adet cep telefonu ile 7 adet bilgisayara el kondu.

Dolandırdıkları kişileri 'zengin, yakışıklı, patron' diye arşivlediler!

SINIFLANDIRIP, ARŞİVLEDİLER

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada polis şüphelilerin vatandaşları arayarak "Borcunuzdan dolayı yasal işlem başlatılıyor." "Evinize icra gelecek" gibi yalanlarla kandırarak banka hesaplarına para aktardıkları tespit edildi. Şüphelilerin bilgisayarlarında yapılan incelemede ise şüphelilerin aradıkları kişileri daha sonra tekrar aramak için "Zengin", "Yakışıklı", "Patron", "Çiftçi" gibi özellikleriyle sınıflandırarak, bilgilerini arşivledikleri belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sercan A., Mısra Ş. Gizem B., Serkan A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Z.Y. ve T.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA

Dolandırdıkları kişileri 'zengin, yakışıklı, patron' diye arşivlediler! ile ilgili etiketler Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.