Doktorların el yazısını okuyamama derdi sona eriyor: Google'dan kurtarıcı özellik!

Herkesin merak ettiği ama hiç bir şekilde okuyamadığı sorunu Google ortadan kaldırıyor. Google, Lens uygulaması ile reçetelerin okunmasını sağlayacak.

Doktor yazısını okuyamam sorunu neredeyse tüm dünyanın genel sorunu. Doktorların büyük çoğunluğu oluşan hasta yoğunluğundan dolayı reçetelere hızlıca yazıyorlar ve bu da anlamamızı zorlaştırıyor. Bilindiği üzere bunun için yıllardır uğraşan teknolaji firmaları çözüm üretiyor ama hiçbir çözüme ulaşılamadı. Google bu sorunu ortadan kadıracak gibi duruyor.

Doktorların el yazısını okuyamama derdi sona eriyor: Google'dan kurtarıcı özellik!

Firma yaptığı bir sunumda yapay zeka ile bu kötü yazıların okunacağını belirtiyor.
Google Lens ile birlikte Yapay zeka destekli görsel tarama sayesinde reçetede yazan ilaçlar uygulamada kullanıcıya gösterilecek. Ancak Google, bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma gireceğini açıklamaktan kaçındı. Öte yandan Google, dünya üzerinde en fazla Lens kullanıcısının Hindistan’da olduğunun da altını çizdi.

Doktorların el yazısını okuyamama derdi sona eriyor: Google'dan kurtarıcı özellik! ile ilgili etiketler Google
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.