Doktor ve keskin nişancı Amina Okueva Rusya'nın başına bela olmuştu!

Rusya lideri Putin'e yakınlığı ile bilinen Çeçenistan'da yönetimin başındaki Ramazan Kadirov, Rus ordusuna destek amacıyla kendi birliklerini Ukrayna'ya gönderdiklerini açıklamıştı. Ancak Ukrayna'nın milli kahramanı Çeçen doktor Amina Viktorivna Okueva, Ruslara karşı savaşırken 2017 yılında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de eşi ile birlikte aydınlatılamayan bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Rusya, Putin'in emriyle Ukrayna'yı işgal ederek, Zelenskiy Hükümeti'ni devirmek için saldırılarını sürdürüyor.

RAMAZAN KADİROV PUTİN İÇİN UKRAYNA'YA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile beraber, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov ve Çeçen askerler bir kez daha gündeme geldi. Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırısından önce Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de 10 binden fazla Çeçen asker Rusya'ya destek gösterisi yapmıştı. Başkent Grozni'de askerlerine seslenen Ramazan Kadirov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Wladimir Zelensky'e seslenerek, görevi bırakmasını tavsiye etmiş ve "Başkomutanımız Başkan Vladimir Putin'i arayın ve özür dileyin” çağrısında bulunmuştu. 

ÇEÇEN LİDER KADİROV, ASKERLERİ RUSYA İÇİN SAVAŞTIRIYOR!

Rusya'nın, Çeçen askerlerini çeşitli yerlerde çatışma ve savaşların içerisine sürdüğü biliniyordu. Uluslararası gözlemciler, Rusya'nın Çeçen savaşçıları Suriye'deki iç savaşta sahaya sürdüğünün belirlendiğini açıklamışlardı. Yine Rusya'nın Çeçen savaşçıları, Ukrayna'nın doğusunda iç çatışmada kullandığı da anlaşılmıştı. Bu durum Ukrayna'daki son cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ortaya çıkmış ve ülkenin doğusuna barış gelmediği anlaşılmıştı. Tüm bu gelişmeler olurken, Rusya bu bölgede mücadele eden ayrılıkçılara askeri destek vermediğini açıklamış, ancak bölgeden gelen haberlerde, birçok ayrılıkçının Rus vatandaşı bazılarının ise Çeçen olduğu bildirilmişti.

RUSYA UKRAYNA'YA YİNE ÇEÇEN ASKERLERİ YOLLADI!

Çeçen askerlerinin Rusya tarafın da savaşması,Ukrayna saldırın öncesi bir kez daha ortaya çıktı.
Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'a bağlı "Ahmed Kadirov" birliklerinin,Ukrayna saldırısı öncesi,sınırına doğru yol aldığını ajanslar tarafından haber olarak duyurulmuştu.
Basına servis edilen Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yeni sevkiyatların yer aldığı görüntülerle yapılan karşılaştırmalarda, sevk edilen birliklerin Kadirov yönetimine bağlı askerler olduğu kaydedilmişti.

ÇEÇEN MUHALİF AMİNA OKUEVA YENİDEN GÜNDEME GELDİ!

Çeçen askerlerinin Rusya ordusu içerisinde Ukrayna'ya karşı savaşması, Rusya'nın başına adeta bela olan, Ukrayna'nın milli kahramanı Çeçen doktor Amina Viktorivna Okueva'yı yeniden gündeme getirdi.

AMİNA OKUEVA, PUTİN'E SUİKAST YAPMAKLA SUÇLANAN KOCASI İLE SALDIRIYA UĞRADI!

"Çeçen Mücahit" olarak anılan Amina Viktorivna Okueva ile beraber Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast planı yapmakla suçlanan eşi Adam Osmayev, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bağlı Hlevaha kasabasında 2017 yılında silahlı saldırıya uğramıştı. Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından Adam Osmayev'in arabasına gerçekleştirilen saldırıda, keskin nişancı Çeçen kadın Amina Viktorivna Okueva ise ölmüş, eşi ise yaralanmıştı.

SUİKASTÇIYI VURUP EŞİNİ KURTARMIŞTI

Rus istihbaratı tarafından aranan Adam Osmayev’e, öldüğü saldırıdan 4 ay önce, yine Kiev’de suikast girişimi olmuş, Amina Viktorivna Okueva, Rus saldırganı vurarak yaraladığı belirlenmişti. Rus yanlılarına karşı, Ukrayna ordusunda keskin nişancı olarak savaşan Amina Viktorivna Okueva'da Rusya’nın hedefindeki isimlerdendi.

Doktor ve keskin nişancı Amina Okueva Rusya'nın başına bela olmuştu!

RUSYA, AMİNA OKUEVA'NIN İADESİNİ İSTEMİŞTİ!

Çeçen keskin nişancı Amina Viktorivna Okueva'nın eşi Osmayev'in Putin'i öldürmeyi planlayan aşırı İslamcı bir grubun parçası olduğu dile getirilmişti. Bu iddiaların ardından Rusya medyasına göre planı kurgulayanlar, Putin'in günlük olarak kullandığı Kutuzovsky Meydanı'na mayın döşemeyi planlamışlardı. 2012 yılında Rus yetkililer Osmayev'in kendilerine teslim edilmesini istemişler, ancak Ukrayna, Rusya'ya ret cevabı vermişti. Ukraynalı yetkililer, bu ret cevabına gerekçe olarak da iade edilmeyle ilgili olarak Osmayev'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı temyiz başvurusuna cevap gelmesini bekleyeceklerini söylemişlerdi.

Doktor ve keskin nişancı Amina Okueva Rusya'nın başına bela olmuştu! - Resim : 2

HER ÇEÇEN BİR DEĞİL!

Çeçen Mücahit ve keskin nişancı Amina Viktorivna Okueva'nın hikayesini, sanat tarihçisi ve yazar Murat Özer, sosyal medyasından yazarak dile getirdi. Özer, "Her Çeçen bir değil." başlığı ile yazdığı yazıda, "Çeçen mücahit, Ukrayna'nın milli kahramanı Emine Okueva Ruslara karşı savaşırken 2017'de suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Her Çeçen bir değil. Eşini katleden Rusların peşine düşüp intikamını alması ve keskin nişancılığıyla tanınıyordu. Büyük bir Rusya ve Kadirov çetesi düşmanıydı.." ifadelerini kullandı. 

Doktor ve keskin nişancı Amina Okueva Rusya'nın başına bela olmuştu! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna çeçen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.