Doktor annenin, 'Babası oğlumu istismar etti' iddiasına yalanlama

Kahramanmaraş'ta aile hekimi olarak görev yapan Dr. Aynur Erzengin, 9 sene önce boşandığı eşinin oğluna cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmişti. Erzengin'in iddialarına yetkili makamlardan yalanlama geldi.

Kahramanmaraş’ta aile hekimi olarak görev yapan Dr. Aynur Erzengin (43), 9 yıl önce boşandığı eşi Hakim Ş.K’nin oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia ederek, yetkililerden yardım istemişti.

Ayrıldığı eşinden 6 farklı yerde istismar raporu olduğunu iddia eden Erzengin, velayet davasında alınan karara tepki göstermişti.

Adana adliyesinde görevli olan eski eşi lehine karar veren Gaziantep'teki mahkemenin, kendisi için de akli dengesi yerinde raporu isteyerek 4 yıl süründürdüğünü iddia eden anne Erzengin, oğlunu korumak zorunda olduğunu ifade ederek, “Ben Kahramanmaraş’ta 18 yıldır aile hekimi olarak çalışıyorum. Çok zor durumda ve köşeye sıkışmış durumdayım. Benim ayrıldığıma 9 yıl oldu ve oğlum 2 yaşındaydı. Ayrılma sebebim ise ayrıldığım kişi sürekli evlilikte bana şiddet ve cinsel istismarda bulunması ve oğlumun sürekli dudaklarını somurmasıydı. Ben dayanamadım ve ayrıldım. Oğlum şuanda 11 yaşında, hakim oğlumun velayetini bana vermişti ve oğlum 9 yıldan beri benim yanımdaydı. Ama geçtiğimiz Haziran ayında velayeti babaya verildi.“ demişti.

"OĞLUM SÜREKLİ MARUZ KALDIĞI İSTİSMARLARI SÖYLÜYOR"

4 yıldır akıl muayenesine gönderildiğini ve kendisine deli raporu verilmesini istediklerini ifade eden doktor anne, “En son velayet babaya verildiğinde ben haberlere çıkmıştım. 4 yıldan beri akıl muayenesine gitmeye başladım. Ben en son Adana’da hastaneye gittiğimde ayrıldığım kişi çocuğu almaya geldi ve bana, ‘3 güne kadar deli raporun da çıkacak’ dedi. Oğlum sürekli maruz kaldığı istismarları söylüyor ve sen neden beni korumuyorsun diyor beni tekmeliyor. Yıllardan beri annemin yanında kalmak istiyorum diyor. Ama ben istismarlardan dolayı çocuğu gönderemeyince Gaziantep'teki hakimler, ‘anne velayet hakkını kötüye kullanıyor ve çocuğu babaya göstermez oldu diye’ bu kez gerekçeli karara onu yazmışlar. Hakimler 6 istismar raporunu görmüyor ve babanın bu arada cinsel istismar suçundan devam eden soruşturması var. Velayet davasındaki hakimler bunu da görmüyorlar. Bu yüzden çocuğun velayeti babaya verildi” diyerek iddialarını sürdürmüştü.

ANNENİN İDDİALARI MAHKEME TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Bu gelişmeler üzerine bir de basın organları ve sosyal medyaya yansıyan “Babası tarafından istismar edildiği iddia edilen çocuğun velayeti babasına verilmiş. Çocuk ağlayarak "babama gideceğime buradan atlarım" diyor. Çocuğun sesi olmak zorundayız!” başlıklı görüntüler infiale yol açmıştı.

Edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında annenin ''cinsel istismar iddiası” ile ilgili iddiaları yetkili makamların sağladığı raporlar neticesinde reddedildi. Dosyalar kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle kapandı.

Ayrıca gelişmeler neticesinde çocuğun psikiyatri servisine kontrol amaçlı gönderileceği fakat oluşturulan randevulara gitmediği belirlendi. 

Bu gelişmelerin ışığında velayetinin babasına verilmesi üzerine anne birçok kez memurlara karşı çıktı ve her defasında çocuk kendisinde kaldı.

Babanın kolluk kuvvetleri eşliğinde çocuğun zorla annesinden alımı neticesinde psikolojik travma yaşaması ihtimaline karşı çocuğun annesinden alınmasından geçici olarak vazgeçtiği de belirtildi.

 

 

Doktor annenin, 'Babası oğlumu istismar etti' iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler Kahramanmaraş doktor cinsel istismar aile yalanlama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.