Doğu Perinçek'in de kasedi çıktı

Doğu Perinçek Türk siyasetinin yarım asrında hep vardı. TİP'li Perinçek'ten Vatan Partisi'ne uzanan siyasi yaşamının yanı sıra gazeteci kimliğiyle de birçok kez gündeme gelen Perinçek'in de artık bir videosu. YouTube kanalı 140 journos, her daim tartışmaların odağında olmayı başaran Perinçek'in bugüne kadar hiçbir bir yerde görülmemiş görüntülerinden bir video hazırladı. Keyifle izleyeceğinizi düşünüyoruz.

140 journos "50 yıldan uzun süredir siyaset sahnesinde olan doğu perinçek, bugün türkiye’yi yöneten denklemin görünmez bir aktörü." tanımlamasında bulunuyor videonun açıklamasında. Sonra da ekliyor, "Çocukken mahallede kovboyculuğa karşı başlayan oyun sonunda başarılı olabilecek mı?" diye... 

Perinçek'in siyasi yaşamı 1960'ların sonundaki öğrenci hareketleri ile başladı. Aydınlık dergisini çıkartmaya başlayan, aynı dönemlerde illegal bir yapılanma olan TİİKP'i kuran Perinçek, 12 Mart muhtırası dönemi olmak üzere birçok kez yargılandı, hapse girdi. 70'lerin sonlarında Türkiye İşçi Köylü Partisi'ni kurdu.

12 Eylül sonrasında da kaderi değişmedi bir kez daha cezaevine girdi Perinçek. 

Türkiye onu seçim dönemlerinde TRT'deki lider tartışmalarındaki hararetli söylemleri ve her seferinde 'iktidara geliyoruz' iddiası ile tanıdı. 

140 journosun hazırladığı video Perinçek'in renkli kişiliğine bir kapı aralıyor.

Doğu Perinçek'in videonun hemen başında kendisine getirdiği tanımla ise dikkat çekici:

"Bir tane perinçek var o Perinçek de hayatını Türkiye emekçi halkının özlemlerine vermiş olan Türkiye'nin bağımsız, bütünlük halinde yaşaması için ve Atatürk devriminin tamamlanması ve oradan sosyalizmin kuruluşuna geçmek için bütün hayatını vakfetmiş olan bir Perinçek var. Onun dışındaki bütün Perinçekler, Perinçek değil."

Doğu Perinçek'in de kasedi çıktı ile ilgili etiketler Doğu Perinçek Vatan Partisi 140 journos

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.