Doğu Ekspresi fiyatları ne kadar, kaç TL? 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi hakkında beklenen bilgileri paylaştı. Doğa severlerin özlediği unutulmaz bir tren deneyimi için tasarlanan Turistik Doğu Ekspresi, 11 Aralık'ta gerçekleştireceği ilk seferiyle seyahat tutkunlarına muazzam manzaralar eşliğinde unutulmaz bir yolculuk vadediyor. Peki, Doğu Ekspresi fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, heyecanla beklenen Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi hakkında detaylı bilgileri paylaştı. Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için özel olarak tasarlanan bu turistik tren, unutulmaz bir seyahat deneyimi sunmayı hedefliyor. Doğu Ekspresi'yle yolculuk yapmak isteyen kullanıcılar bilet fiyatlarını araştırmayı başladı. Peki, Doğu Ekspresi fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları!

Doğu Ekspresi fiyatları ne kadar, kaç TL? 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları!

DOĞU EKSPRESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferinin 11 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurdu. Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri, Kars'tan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket edecek olan tren, misafirlerine eşsiz manzaralar eşliğinde bir yolculuk sunacak.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Doğu Ekspresi bilet fiyatları, yataklı odalara göre dönemsel olarak belirlenmiştir. Düşük dönem oda ücreti 6 bin TL, normal dönemde 8 bin TL ve yüksek dönemde ise 12 bin 500 TL olarak uygulanacaktır. Her odada en fazla iki kişi seyahat edebilirken, 0-6 yaş arasındaki en fazla 2 çocuk ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Biletler, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü web sitesinde belirtilen yetkili acentalar aracılığıyla satışa sunulacaktır. Seyahat severler, resmi kanallardan bilet satın alarak güvenli bir şekilde Turistik Doğu Ekspresi'nin keyfini çıkarabilecekler.

2023-2024 DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI!

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları dönemsel olarak değişmektedir. Yataklı odalara göre belirlenen ücretler, düşük dönemde 6 bin TL, normal dönemde 8 bin TL ve yüksek dönemde 12 bin 500 TL olarak uygulanmaktadır. Bu fiyatlar, bir odada en fazla iki kişinin seyahati için geçerlidir. Ayrıca, odalarda 0-6 yaş arasındaki en fazla 2 çocuğun ücretsiz olarak seyahat etme hakkı bulunmaktadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turistik Doğu Ekspresi biletlerinin sadece belirtilen yetkili acentalar aracılığıyla satılacağını vurgulayarak, bazı seyahat acentelerinin 'Doğu Ekspresi' biletlerini yanıltıcı bir şekilde pazarlamaya çalıştığına dikkat çekti. Bu nedenle, vatandaşlardan resmi kanallar dışında bilet almamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bakanlık ayrıca, Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferine 11 Aralık'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla Ankara'dan Kars'a gerçekleştirileceğini belirtti. Seyahat tutkunları, bu özel trenle Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatını kaçırmamak için biletlerini şimdiden temin edebilirler.

 
Doğu Ekspresi fiyatları ne kadar, kaç TL? 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları! ile ilgili etiketler Doğu Ekspresi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.