Doğu Avrupa'daki gerilim Rus milyarderleri vurdu: Servetleri ciddi oranda azaldı

Doğu Avrupa'da Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz sürerken batı ülkelerinden Moskova yönetimine sert yaptırımlar geldi. Gerginliğin tırmanması ile birlikte Rus milyarderlerin servetlerinin ciddi oranda azaldığı ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararı sonrası artan gerilim ve batı ülkelerinin yaptırımları Rus milyarderlerin servetinin erimesine neden oldu. Doğu Avrupa'da artan gerilim nedeniyle uluslararası piyasalarda yaşanan düşüş, Rus milyarderlerin servetinde düşüş yaşandı.

Bloomberg'de yer alan habere göre, serveti en çok düşen Rus milyarder Gennady Timchenko oldu. servetinin en az üçte birini kaybeden Timchenko'nun eski bir sovyet askeri olan babasının Rusya Devlet Başkanı Putin ile arkadaş olduğu biliniyor. Servetinin büyük bir kısmını Rus doğalgaz şirketni Novatek'teki hisselerinden elde eden Timchenko'nun servetinin 16 milyar dolar seviyesinde.

Novatek'in diğer hissedarı Leonid Mikhelson'ın serveti bu yıl 6,2 milyar dolara düşerken, Lukoil Yönetim Kurulu Başkanı Vagit Alekperov'un serveti ise şirketin hisselerinin yüzde 17 değer kaybetmesi ile 3,5 milyar dolara geriledi.

Rusya'daki 23 milyarderin toplam servetleri 2021 yılı sonu itibariyle 375 milyar dolarken, bu rakam krizin tırmanması sonrası 343 milyar dolar seviyesine geldi.

ABD VE İNGİLTERE'DEN SERT YAPTIRIMLAR GELMİŞTİ

Doğu Avrupa'daki krizin tırmanması ile birlikte ABD ve İngiltere Rusya'ya karşı sert yaptırım kararları almıştı. İki ülke, bazı Rus oligarkların ülkede yatırım yapmasını ve tüm ticari faaliyetlerini yasaklarken İngiltere ayrıca 5 bankayı kara listeye almıştı.

Doğu Avrupa'daki gerilim Rus milyarderleri vurdu: Servetleri ciddi oranda azaldı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna milyarder servet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.