Doğu Avrupa'da Rusya-Ukrayna krizi sürüyor... ABD'den yeni hamle geldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri krizin bir savaşa neden olacağı yönündeki endişeler sürerken ABD'den flaş bir hamle geldi. Washington yönetimi, Avrupa'ya askeri takviye kararı aldı. Rusya ise karara tepki göstererek bu durumun gerilimi artıracağını iddia etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim sürerken tüm dünya Doğu Avrupa'da bir savaşın çıkmasından endişe ediyor. NATO yaptığı son açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya 100 bin asker yığdığını açıkladı. Moskova yönetimi bir savaş çıkmasını istemediğini savunsa da ortaya çıkan son gelişmeler tedirgin etmeye devam ediyor.

ABD'DEN YENİ HAMLE GELDİ

Doğu Avrupa'daki askeri kriz devam ederken ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. Biden yönetimi Avrupa'daki askeri varlığını artırmayı hedefliyor. Washington yönetiminin son hamlesinin Rusya'ya karşı bir adım olduğu belirtiliyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby düzenlediği basın toplantısında Almanya, Polonya ve Belarus'a toplam 3000 asker gönderileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu hamlenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede söyledikleriyle tutarlı olduğunu söyledi. Sosyal medyada çıkan bilgilere göre Biden "NATO müttefiklerimize ve Doğu Avrupa'ya orada olduğumuz konusunda güvence verebileceğimizden emin olacağız" dedi. Pentagon Sözcüsü Kirby de Biden'ın sözlerine paralel açıklamalar yaparak, "NATO müttefiklerimize yanlarında olduğunu göstermek" amacıyla asker göndermeye karar verdiklerini söyledi.

RUSYA'DAN TEPKİ GELDİ

ABD'nin asker gönderme kararına Rusya'dan tepki geldi. Moskova yönetimi, söz konusu hamlenin Doğu Avrupa'daki tansiyonu yükselteceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İngiltere Başbakanlığı'nın yaptığı bildirimde Johnson'ın Putin'i Ukrayna'ya bir askeri müdahalenin trajik sonuçları olacağı konusunda uyardığını belirtti. Kremlin ise Putin'in Johnson'a NATO'nun güvenlik endişelerine yeterince yanıt vermediğini söylediğini açıkladı.

Doğu Avrupa'da Rusya-Ukrayna krizi sürüyor... ABD'den yeni hamle geldi ile ilgili etiketler ABD asker Avrupa Rusya Ukrayna doğu avrupa
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.