Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselebilir

Yunanistan Türkiye’nin NAVTEX ilan ettiği bölgede, NAVTEX ilan etti. İki ülkenin aynı bölgede, aynı gün, aynı zamanlarda tatbikat yapacağı belirtiliyor. Konuyu değerlendiren SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, "Türkiye en üst düzeyde sondaj çalışmalarımızın devam edeceğini dile getirmişti. Yunanistan buna karşı da hamle yapmak istiyor." dedi.

Türkiye’nin 4 Eylül'de NAVTEX yayınlamasının ardından aynı bölgeye Yunanistan da NAVTEX yayınladı.

Aynı gün, aynı saatte ve aynı yerde Türk ve Yunan donanmaları askeri tatbikat yapacak.

'GERİLİM YAŞANABİLİR'

Doğu Akdeniz’de yarın saat 10.00 ve 03.00 arasında gerilim yaşanma ihtimali yüksek.

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselebilir

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt konuyla ilgili, "Öncelikle şunu vurgulamak gerekiyor, bu NAVTEX planlaması belki daha önce alınmıştır, ancak açıklamanın Cumhurbaşkanı’nın, Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mavi Vatan” yazan haritanın önünde görüntü vermesinin hemen ardından olması dikkat çekici." yorumunu yaptı.


Bozkurt sözlerine şöyle devam etti:

İkinci boyut, ilan edilen bölge Meis Adası çevresinde. Gelecekte en sıkıntılı bölgelerden biri olacak olan alan Meis Adası.

Peki neden bu kararı aldılar denebilir. Türkiye, Yunanistan ile Rum Kesimi’nin kışkırtmalarına rağmen Doğu Akdeniz’deki kararlılığını sürdürüyor. Son olarak Rumların lideri Anastasiadis, Türkiye’yi hedef alan açıklama yapmıştı. Buna karşın Türkiye en üst düzeyde sondaj çalışmalarımızın devam edeceğini dile getirmişti. Yunanistan buna karşı da hamle yapmak istiyor. Ancak tatbikat güçlerinin Türkiye’nin tatbikat gücüne erişmeleri mümkün değil. Bu nedenle donanmamızın karşısına çıkamazlar.

 

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselebilir ile ilgili etiketler Yunanistan Akdeniz Bölgesi Yunan Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.