Doğru parti yanlış yaptı

Türkiye'de en rahat parti kurulur sözünü haklı çıkartan günlerden geçiyoruz. Pandemiye rağmen 2020'de çok sayıda yeni partimiz daha oldu. Önümüzdeki günlerde iddialı birkaç parti daha siyasi yaşamımıza dahil olacak. 100'e yakın partilerimizden biri de Doğru Parti. DYP'li eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu'nun başkanı olduğu Doğru Parti bir yanlışla gündemde. Ofis olarak kiraladıkları daireyi genel merkez yapan DP, iddiaya göre mal sahibi ihtar çekince 3 aylık kirayı bile ödemeden ofisi boşalttı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

2020'de kurulan çok sayıda partiden biri de eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun kurucu başkanı olduğu Doğru Parti.

”Demokratik bir Çağdaş Türkiye için UMUT VAR! Sensiz bu vatan, bu millet, bir kişi eksiktir.” ve “Eğriye eğri, doğruya doğru..”, ”Doğruları söylemeye geldik, sadece doğruları. Üzülsek de, sıkılsak da, yalnız kalsak da, yalnız doğruları söylemeye geldik.” sloganları ile yola çıkan Doğru Parti, Yargıtay Başsavcılığına partinin genel merkezi olarak, Çankaya İlçesi’nde kiraladıkları ofisi gösterdi.

Doğru parti yanlış yaptı

İşte tam da bu noktada Doğru Parti büyük bir yanlışa imza attı. 

Çünkü Doğru Parti, daireyi kiralarken mal sahibi Hakan Öztekin ile 'ofis' sözleşmesi yaptı. 

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 2

Ancak, sözleşmeye aykırı olarak ofisi parti genel merkezi göstermesi üzerine mal sahibi Hakan Öztekin, DP'ye ihtarname çekti.

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 3
Hakan Öztekin-Mal sahibi

 

Serdaroğlu başkanlığındaki DP ise iddiaya göre, bu ihtar üzerine 20 bin lira turan 3 aylık kirayı da ödemeden ofisi boşaltıp gitti.

Mal sahibi Hakan Öztekin, cuma günü yapılacak hasar tespit çalışmasından sonra masrafın daha da artacağı kanaatinde. 

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 4
Rifat Serdaroğlu

 

“OFİS OLARAK KİRALADILAR GENEL MERKEZ GÖSTERDİLER!”

Doğru Parti’li yetkililer tarafından ofis olarak kiralanan, ancak daha sonra kendisinden habersiz bir şekilde kontrat tahrif edilerek “Doğru Parti Genel Merkezi” olarak belirtilen yerin sahibi olan Hakan Öztekin, SüperHaber’e konuştu.

Öztekin kendisine yapılan yanlışa ilişkin şunları söyledi:

”6 Ocak 2020 tarihinde, tanıdık üst düzey bir bürokrat arkadaş vesilesi ile şirket ofisimi 1 yıllığına Nihat Babaözü ve eski Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar’a lüks eşyaları ile birlikte kiraladım. Kira sözleşmesine de “ofis dışında kullanılamaz, izin almadan farklı amaçla bir faliyette bulunulamaz..” diye açık ibare ile taahhüt aldım. Bundan 2 ya da 3 ay önce, eski bir polis olduğunu, ayrıca idari işlere baktığını söyleyen ve kira ödemelerini yapan bir kişi beni aradı ve ofise davet etti gittim. Önüme kira kontratının eskisini ve akıllarınca durumu kurtarmak için düzenlediklerini anladığım yeni bir kira sözleşmesi koydu. Şaşırdım ve “bu ne? “dedim.” Eee işte elektrik ve su sizin üstünüze kayıtlı. Biz parti kurma çalışması yapıyoruz. Bunun formaliteden değişmesi gerekiyor.” dedi. Bu sözler üzerine ben hiddetlendim ve “Ben burayı siyasi parti kurulması için kiraya vermedim. Burası benim resmi şirket ofisim. Kiraya verdiğim kişiler de, şartlar da belli. Bunu değiştiremem.” dedim ve çıktım.
 
Ardından bir kaç gün sonra içime kuşku doğdu. Bir gazeteci arkadaşıma rica ederek, Rifat Serdaroğlu’nun parti kurup kurmadığını araştırmasını istedim. Çünkü, haberlerinde sürekli eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu’nun ismini zikrettiklerinden biliyordum. Bu arkadaşımdan bir kaç saat sonra ekran görüntüsü geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ekranında “Doğru Parti” kurulmuş ve adreste benim ofis adresim. Hiç bir şekilde burada parti kurulmasına da, faaliyette bulunulmasına da müsaade etmem dediğim ofis, siyasi parti genel merkezi oluvermiş. Zaten beni ofise çağırdıklarında gittiğimde, partinin tüm organları orda toplantı halinde imiş. Bunları sonra idrak edebildim. Sonuç olarak bu konudaki rahatsızlığını ofisi kiralayan kişide hem konuşarak bende SMS yöntemi ile bildirdim."

“SÖZLEŞMEYE AYKIRI FAALİYETTEN ŞAİBELİ DURUMA DÜŞTÜLER”

Avukatlarıyla konuştuğunu belirten Öztekin, birikmiş borçların ödenmesi, sözleşmeye aykırı faaliyetler yapıldığının tespit edildiğine dair noterden ihtarname gönderdiğini belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Ardından mesajlar gönderdim. Son olarak basın yolu ile ilgili makamları da bilgilendirdim. Halka umut olmak adına, ”herkes eğri biz doğruyuz!” diye yola çıkanlar, daha bir siyasi parti kurmayı bile layıkı ile beceremiyorlar. Kendilerine bir genel merkez adresi bile bulamıyorlar. Nihayet genel merkez tutmuşlar, oraya da taşınmışlar. Yargıtay'daki genel merkez adına kiralanan adreslerini yayınlamışlar. Lakin, bu parti kuruluşundaki beyan ettikleri ve kırk kişiye imzalatarak verdikleri dilekçede bulunan genel merkez adreslerinin yalan, uydurma olduğu gerçeğini değiştirmez. Kişi ve kurumları, yalan beyana ortak etmişler. Siyasi parti kuruluş kanun ve yönetmenliğinde bulunan adres, beyan etme şıkkına muhalif olmuşlar ve kısacası şaibeli hale gelmişlerdir.” 

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 5
Rifat Serdaroğlu

 

MAL SAHİBİ HAKAN ÖZTEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU! 

Doğru Parti tarafından kiraladığı ofisinin sözleşmeye aykırı olarak parti merkezi olarak kullanılmasına itiraz eden Hakan Öztekin, Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’nu da bir mesajla uyarmıştı.

Öztekin mesajında, yaşadıklarını anlatarak, kiranın ödenmesini talep etti. Öztekin mesajında şunları kaydetti: 

”Sayın Rıfat Serdaroğlu, Ankara Mustafa Kemal mahallesinde arkadaşlarınız tarafından ofis olarak kiralanan sizinde kullanmış olduğunuz şirketime ait taşınmazın kira ödemeleri aylardır aksatılmakta ve ödenmemektedir. Ödenmemiş 3 kira bulunmaktadır. Yarın tarihi itibari ile 2. Tebligatı kiralayan ve kefil ( Nihat Babaözü ve Orhan Taşanlara) noter marifeti ile göndereceğiz. Ardından icra işlemi başlatacağız. Fakat bu davranışların, yani kiraların ödenmemesinin art niyetli olduğunu düşünmekle beraber; siyasi parti kıruluşundaki genel merkez adres beyanını usulsüz yaptığınız, elinizde olmayan kira kontratı ile genel merkez olarak beyan ettiğiniz adresin, şirketim üzerine kayıtlı ve hiç bir şekilde genel merkez yada kiralanan amaç dışında kullanılamaz ibaresi ile kiralanmış taşınmazı siyasi parti kuruluşunda sizden kanunen istenilen belgeleri gerçek dışı ve asılsız olarak verdiğiniz anlaşılmakta ve bu durum tarafımızca delilleri ile tespit edilmiştir. Bu durumu sorumlu bir birey olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile de basın yoluyla paylaşacağım. Bu durum partinizin kuruluşunu şahibeli hale getirecektir. Ayrıca bu durumu ve genel başkan yardımcılarınız olan kişilerin küçük hesaplarını basın yolu ile kamuoyu ile paylaşmadan evvel size bu durumu tekraren bildirmek istedim. Konular ile ilgili dahliniz bulunmasada kıymetli yol arkadaşlarınızın, çıktığınız yolda size nasıl yol arkadaşları olduğunu bilmekte en tabi hakkınızdır. Sonuç itibari ile parti genel başkanı sizsiniz. İyi günler.” 

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 6

İFTİRA VE ŞANTAJ YOLUYLA ÇIKAR SAĞLAMA İDDİASI YAPILDI! 

Doğru Parti, mal sahibi Öztekin’in yolladığı bu mesaj sonrası, sosyal medya hesapları üzerinden "Partimizin kuruluşunun şaibeli olduğunu iddia eden Hakan Öztürk hakkında 29.12.2020 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. Kendisinin ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. İftira ve şantaj yoluyla kendine çıkar sağlamaya çalışan bu kişi hakkında soruşturma işlemleri takip edilmekte olup, kamuoyunu bu yanlış bilgilere itibar etmemesi gerektiğini bildiririz.” şeklinde mesaj yazarak, şuç duyurusunda bulunduklarını açıkladıkları görüldü.

Doğru parti yanlış yaptı - Resim : 7

Doğru parti yanlış yaptı ile ilgili etiketler Yargıtay Rifat Serdaroğlu Doğru Parti Hakan Öztekin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.