Doğan medyası Orly Havalimanı için "terör alarmı" verdi, bakın işin aslı ne çıktı...

Hürriyet gazetesi, bu sabah, Fransa'nın başkentindeki Orly Havalimanı'nda silahlı asker ve polislerin tüm girişleri tuttuğunu ve vatandaşların tahliye edildiğini duyurdu. Ancak kısa süre sonra haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

Hürriyet okurları, bu sabah, Fransa'nın başkenti Paris'te terör alarmı yaşandığı yanılgısı ile güne başladı.

Gazetenin internet sitesini takip eden okurlar, silahlı asker ve polislerin, Orly Havalimanı'nı tahliye ettiğine yönelik bir haberle karşılaştı.

orly2

Hürriyet'in iddiasına göre; havalimanında tüm giriş ve çıkışlar tutulmuş, bomba ihbarı nedeniyle havalimanı boşaltılmaya başlanmıştı.

orly3

Ancak kısa süre sonra haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bir Türk yolcunun, Twitter hesabından paylaştığı; "Paris Orly Sud havaalanındayız. Asker ve polis havaalanını boşalttırdı.

TWITTER MESAJI ÜZERİNE YANLIŞ ALARM

İhbar var sanırım" mesajını fazla ciddiye alan Hürriyet, Paris’in Orly Havaalanı’nın polis tarafından boşaltıldığını iddia etti, Hürriyet’in haberinden sonra İhlas Haber Ajansı da ‘Paris’te Orly Havalimanı boşaltılıyor’ başlığıyla abonelerine haber geçti.

Ancak Fransız medyasında tek kelime dahi yer almayan haberin kısa süre sonra yanlış bilgiden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Yetkililer, meydanın güney bölümündeki kontuarda unutulan bir valiz nedeniyle önlem alındığını ve bu bölümdeki yolcuların tahliye edildiğini kaydetti.

Doğan medyası Orly Havalimanı için "terör alarmı" verdi, bakın işin aslı ne çıktı... ile ilgili etiketler Paris terör Havalimanı alarm orly
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.