Doğal gaz yardımı için başvurular yarın başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın karşılayacağı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğal gaz desteği için başvurular yarın başlıyor. Destek kapsamındaki ödemeler, Mart'ın ikinci haftasından sonra yatırılmaya başlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere doğal gaz yardımı yapılmasına yönelik başvurular yarın başlıyor.

Destekten yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak olan ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ek yapılacak.

Doğal gaz destek ödemeleri, Mart ve Ekim olmak üzere yılda iki kez yapılacak.

Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanacak.

TUTAR BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞECEK

Yardım miktarı belirlenmeden önce Bakanlık, Türkiye genelinde doğa lgaz altyapısı olup kömür desteğinden yararlanan hanelerin taleplerini kayıt altına alırken, bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere paydaş kurumlarla birlikte detaylı bir çalışma yürütüldü. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Türkiye'nin her bölgesinin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, bölgelerin ısıl değerlerine göre endeks geliştirdi.

Tüm ilçelerin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden her bir ölçüm noktası için saatlik bazda son 4 yıllık sıcaklık verilerinin uluslararası yöntemlerle değerlendirilmesiyle oluşturulan endeks uyarınca bölgelere verilecek destek tutarı saptandı.

Doğal gaz yardımı için başvurular yarın başlıyor ile ilgili etiketler doğal gaz Sosyal destek aile ve sosyal hizmetler bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.