Doğa Koleji'nin yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu hakkındaki haberlere yayın yasağı!

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Doğa Koleji'nin yeni sahibine ait haberlere erişim yasağı getirildi.

Doğa Koleji, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından apar topar iş adamı Ömer Saçaklıoğlu'na satılmıştı.

Ömer Saçaklıoğlu'nun Doğa Koleji'ni satın aldıktan sonra ilk iş olarak, hakkında internette yer alan haberleri yayından kaldırmak için çaba sarf etmek oldu.

Saçaklıoğlu "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle birçok habere erişim engeli kararı çıkarttırmayı başardı.

Birçok basın yayın organına iletilen ve 130 adet haber adresinin erişim engelini bildiren mail ile birlikte, haber sitelerinin Saçaklıoğlu ile ilgili yaptığı haberler kısıtlanmış oldu.

Engellenen haberler arasında, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün Doğa Okulları'nın satışına ilişkin yazıları da yer aldı.

İşte bu haberler, mahkemeler tarafından "Ömer Saçaklıoğlu'nun kişilik haklarına saldırı" olarak görüldü ve o haberlere Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim yasağı getirildi.

Gönderilen karar yazısında şu ifadeler kullanıldı;

"Talep eden Ömer SAÇAKLIOĞLU tarafından verilen 30/05/2017 havale tarihli dilekçesi tevzi sonucu hakimliğimize gönderilmekle incelendi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ: Talep eden Ömer SAÇAKLIOĞLU 'nun 30/05/2017 tarihli dilekçesi ile belirtmiş olduğu URL internet adreslerinde kişilik haklarının ihlal edildiğinden bahisle erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştur. Dilekçe ve ekleri incelenmiş olup, yukarıda yazılı URL internet adresinde yayımlanan içeriklerde talep edenin adının kullanılarak kişilik haklarının ihlali sonucuna varılması ile birlikte talebine kabulüne karar vermek gerekmiş, aşağıdaki hüküm kurulmuştur."

wefwff

Doğa Koleji'nin yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu hakkındaki haberlere yayın yasağı! ile ilgili etiketler FETÖ doğa koleji doğa okulları Gülen omer sacaklıoglu turkven
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.