Doç. Dr. Şenocak: ABD terörist ordusuyla bölgeyi kanlı bir savaşa sürüklüyor!

Paris Üniversitesi Diplomatik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Kültürel Diplomasi Kürsü Başkanı Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak , ABD'nin Suriye'de Demokratik Suriye Güçleri'nden oluşan bir ordu kuracağını açıklamasına ilişkin Eurasia Diary'e özel açıklamalarda bulundu.

İşte Doç. Dr. Şenocak'ın o açıklamaları;

ABD'nin kısmen PYD/YPG unsurlarından oluşacak ve 'Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) komutasında faaliyet gösterecek 30.000 kişilik 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü'nü hayata geçireceğini açıklaması bölgenin güvenliğini istikrarını yok edecek saatli bir bombanın ABD tarafından hazırlandığını ve bölgeyi büyük kanlı savaşa sürükleyeceğinin göstermektedir.

ABD terör ordusu kurma girişimi bir ilk değildir, bunları kurar, eğitir besler ardından dünya’yı teröre ve kaosa sürükler, kendisi mağdurları oynar ve çıkarları doğrultusunda hareket etmeyen ülkeleri de terörist ilan eder ve tüm dünya buna seyirci kalır. ABD dünya’da El-Kaide, DEAŞ, PKK, PYD-YPG, FETÖ gibi terör örgütlerini kuran, eğiten, besleyen ve terörizmi meşrulaştıran bir ülkedir ve dünya kamuoyu buna sessiz kalmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da son Fransa ziyaretinde özellikle altını çizdiği gibi ABD bölgesel barışı ve istikrarı tehdit eden çok tehlikeli girişimlerde bulunmaktadır. Binlerce tır silah PYD-YPG terör teslim edilmiştir, bunu da sözde DEAŞ’la mücadeleyi bahane ederek yapmıştır. Terörü terörle yok etmek üstelik kendi kurdukları terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yok etmeye çalışması DEAŞ’ın son kullanma tarihinin geldiğini DEAŞ’ın görevini yerine getirdiğini arada tekrar kullanılmak üzere artık ‘İslami terör’ kavramının hafızalara kazındığı ve yeni konjonktürde yeni tip bir terör örgütü kurmak gerekliliğini göstermektedir.

Bunun gerekçesi de son aylarda Türkiye’nin Rusya ve İran’la yakınlaşması özellikle bölgesel barış ve istikrarın temini için somut adımlar atmasıdır. Bu 3’lü stratejik ortaklık ABD’nin bölgedeki çıkarlarının temini için yıllardır üzerinde çalıştığıBüyük Ortadoğu Projesi'nin önünü kesmektedir. Özellikle Türkiye ve Rusya’nın yakınlaşması ABD’nin çıkarlarına tamamıyla ters düşmektedir. Türkiye ve Rusya işbirliğinin zedelenmesi için her türlü kirli oyunu batılı istihbarat örgütleri yapsa da, Rus uçağının Türk topraklarını ihlal ettiği gerekçesi ile füze ile düşürülmesi, Rus Büyükelçi Karlov’un Ankara’da bir terör örgütü elemanı bir polis tarafından katledilmesi, defalarca Türk ve Rus askerlerini karşı karşıya getirmeye çalışan provokasyonlar Rusya ve Türk istihbarat teşkilatlarının ortak çalışmaları sonucunda önlenmektedir.

Kurulacak olan bu terörist ordusu sadece Suriye’nin değil, aynı zamanda güçlü şekildeTürkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir. Bu durumda en vahimi terörist örgütleri silahlandıran ve eğiten ABD'nin bunu Türkiye’de bulunan NATO üslerini kullanarak yapmasıdır. Bu durumda Türkiye’nin NATO üyeliği ve üslerinin kullanımını yeniden değerlendirmesi gerekmektedir. ABD ve NATO Türkiye’ye müttefik gibi değil, aksine düşmanca bir tavır izlemektedir. Son yaşanan hadiseler de bunun en somut göstergesidir. Türkiye’nin bu konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıması gerekmektedir. 'Dünya beşten büyük' yerine ‘Dünyanın ABD’den büyük olduğunu’ göstermek gerekiyor, aksi takdirde dünya’da kaos ve savaşlar önlenemez.

Doç. Dr. Şenocak: ABD terörist ordusuyla bölgeyi kanlı bir savaşa sürüklüyor! ile ilgili etiketler Selin Şenocak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.