DMM'den "Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde çalışıyorlar" iddiasına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından “Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının listesi olduğu” iddiasıyla yapılan paylaşımların doğru olmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada Bazı sosyal medya hesaplarından “Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının listesi olduğu” iddiasıyla yapılan paylaşımların manipülasyon olduğu belirtildi.

DMM'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bahse konu liste, SIHHAT Projesi kapsamında ülkemizde “Geçici Koruma” altında olan sığınmacılara ve diğer statüdeki yabancılara sağlık hizmeti vermek amacıyla açılan Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde çalışan proje personelini göstermektedir.

Proje kapsamında görevli bu kişiler, görev süreleri proje süresi ile sınırlı olacak şekilde 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında “Belirli Süreli İş Sözleşmesi” ile çalışmakta olup, kamu işçisi ya da kamu personeli statüsünde değildir.

Göçmenlerin aldığı sağlık hizmetleri ile vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetleri ayrıştırılmış olup, Göçmen Sağlığı Merkezlerinde sadece yabancılara hizmet verilmektedir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

DMM'den "Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde çalışıyorlar" iddiasına yalanlama

DMM'den "Göçmen Sağlığı Merkezi bünyesinde çalışıyorlar" iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler İletişim Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.