Diyetisyen Cansu Alpaslan SuperHaber’e anlattı...

Bayramda beslenme ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Cansu Alparslan, fazla yemek yedikten sonra eritmek için neler yapıldığını hatırlattı.

Mübarek Kurban Bayramı yarın idrak edilecek. Bayramda en çok yapılan yanlışlardan biri de beslenme düzenindeki artış. Tabi bu da sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

unnamed

“Aileleri görmek, ete doymak hangimizi heyecanlandırmıyor ki! Her şey iyi hoşta bu bayram kaçamakları başımıza iş açmasın” diyen Diyetisyen Cansu Alpaslan sizler için bazı önerilerde bulundu.

Alpaslan öncelikle eti fazla kaçırmamanın önemine vurgu yaptı ve uyarılarını şöyle sıraladı;

Etin miktarı kadar nasıl pişirildiği de önemli. Kızartmalardan, kavurmalardan uzak durulmalı.

Etin hemen kesildiği gibi tüketilmemesi ölüm katışığının geçmesi için 24 saat beklemekte fayda var.

Birkaç parça et yanına bol sebzeyle kurtarın günü.

Kavurmayı atlattık sıra geldi bayram ikramları ve tatlılara; Nazikçe gülümseyerek teşekkür ederim fazla kaçırmışım tatlıyı demekte fayda var olmadı mı küçük bir parça tadına bakıp su ve şekersiz çayın keyfini çıkartın.

Ve unutmayın ne yediğinizden daha önemli olansa ne kadar yediğinizdir. Yerken güzelde sonrasında o kadar kaloriyi yakmak için ne kadar yürümeniz, koşmanız spor salonlarında vakit geçirmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Diyetisyen Cansu Alpaslan SuperHaber’e anlattı... ile ilgili etiketler Kurban Bayramı beslenme diyetisyen cansu alpaslan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.