Diyarbakır’a dev yatırım! Atıl arazi istihdam sağlayacak

Deprem sonrası Diyarbakır yatırıma açıldı. Bin dönüm genişliğindeki atıl araziye sanayi bölgesi kurulacak. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Depremden etkilenen Diyarbakır yatırım almaya devam ediyor. TOKİ konutlarının yapıldığı alanın karşısında bulunan bin dönümlük atıl arazi, ihale ile satışa çıkarıldı.

Diyarbakır’a dev yatırım! Atıl arazi istihdam sağlayacak

Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya aldı.

Küçük Şehir Merkezi

Karacadağ bölgesinde bulunan arazi için imzalar atıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan proje kapsamında, araziye sanayi bölgesi kurulacak. Bölgenin faaliyete geçmesi durumunda iş yerlerinin yanı sıra benzin istasyonu, hastane, okul, geri dönüşüm tesisleri bulunacak.

Alanın tarım arazisi olmadığının altını çizen Çubuk, yüzyıllardır bu bölgede böyle bir iş yeri kurulmadığını açıkladı. Bin üyeye sahip olduklarını dile getiren Çubuk, iş insanlarına da seslenerek, “Batıda olan herkes gelsin. Diyarbakır’ımız çok güzel. Herkes gelip burada güzel yatırımlar yapsın, insanlarımız iş sahibi olsun” diye konuştu.

Diyarbakır’a dev yatırım! Atıl arazi istihdam sağlayacak ile ilgili etiketler ekonomi deprem Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.