Diyanet'ten il müftüleri toplantısı ile ilgili habere yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetede 42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı ile ilgili yapılan haber hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Diyanet'ten seçim uyarısı: İktidara destek verin" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Ayrıca yapılan haberle ilgili hukuki girişimlerin başlatılacağı da bildirildi.

Diyanetten yapılan açıklamada, bugün bir gazetede 42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na ilişkin yer alan haberin "gerçekten uzak, iyi niyet taşımayan maksatlı haber" olduğu ifade edildi.

Söz konusu toplantının, din hizmetlerinin topluma daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla belirli periyotlarla düzenlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''TAMAMEN GERÇEK DIŞI''

"Toplantıda, seçim uyarısı yapılarak 'iktidara destek verin' şeklinde mesaj verildiği iddiası, tamamen gerçek dışıdır. Toplantının hiçbir bölümünde böyle bir ifade yer almadığı gibi toplantıda siyasi içerikli bir konuşma yapılması da söz konusu değildir.

''HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK''

İsmi geçen gazete, daha önce de il müftüleriyle düzenlenen istişare toplantısı ile ilgili olarak benzer yanıltıcı ve iyi niyet taşımayan, maksatlı bir habere imza atmış, Başkanlığımızca hukuki girişimler başlatılmıştı. Gazetenin masa başında hazırlandığı açık olan bu haberiyle ilgili olarak da hukuki girişimler başlatılacaktır."

Diyanet'ten il müftüleri toplantısı ile ilgili habere yalanlama ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.