Ali Erbaş'tan flaş bayram namazı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bayram namazına ilişkin açıklamada bulundu. Erbaş, "Biz bayram namazı kılınacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılabiliyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı canlı yayında bayram namazına ilişkin açıklamalar yaptı.

Programda Kovid-19 tedbirleri nedeniyle bayram namazlarının kılınıp kılınmamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şuan itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa." dedi.

"CUMA NAMAZLARIMIZ VE 5 VAKİT NAMAZLARIMIZI İRŞAT ETMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı içerisinde yürüttüğü din hizmetleri ile ilgili bilgi vererek, "Beş vakit ve Cuma namazlarımızda cemilerdeki irşat çalışmalarımız devam ediyor. Dijital ortamı çok iyi kullanmaya başladık. Diyanet Televizyonumuzdan irşat programları yapıyorlar. Ayrıca Türkiye genelinde 90 bin kadar camimizde imkanlar nispetinde, tedbirlere riayet ederek irşat hizmetlerine devam ediyoruz." diye konuştu.

Ali Erbaş'tan flaş bayram namazı mesajı ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı Diyanet Ali Erbaş bayram namazı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.