Diyanet'ten 'Camide hatim programı düzenlenmesine izin verilmedi' iddiasına yanıt

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun’un vefat eden kızı için camide hatim programı düzenlenmesine izin verilmediği iddiası için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada ''Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun’un vefat eden kızı için camide hatim programı düzenlenmesine izin verilmediği iddiası için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan o açıklamada yer alan ifadeler:

Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sayın Kani Torun’un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi’nde hatim programı talepleri kendisinin sekreteri tarafından ilçe müftümüze iletilmiştir.

İlçe müftümüz, okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini kendilerine iletmiş, aynı alanda bulunan Mevlana Camii’nde hatim programını düzenleyebileceklerini ve cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini belirtmişlerdir.

Bu görüşmenin ardından müftülüğümüze hatim programıyla ilgili herhangi bir talep ulaşmamıştır.

Görüldüğü üzere, müftülüğümüzün camide hatim programına izin vermediği iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder; vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YALAN HABERİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu, İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, konuyla ilgili olarak “Hepinize yazıklar olsun” diyerek sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı:

“Bu ülkede her türlü rezilliği yaşadık böylesi muhtemelen ilk kez yaşandı. Gn Sekreterimiz @torunkani beyfendinin kızı genç yaşta vefat etmişti. Kırkıncı günü için bir camide hatim okunacaktı. Müftü araya girerek caminin kullanılmasını engelledi. Hepinize yazıklar olsun!!!”

 

 

Diyanet'ten 'Camide hatim programı düzenlenmesine izin verilmedi' iddiasına yanıt ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.