Diyanet yapay eti kabul etmedi: Vatandaş teşvik edildi

Tüm dünyada yaşanan gıda krizine karşı 'yapay et' savunması yeniden tartışma konusu oldu. Bazı kesimler gıda krizine karşı çözümün 'yapay et' üretiminde olduğunu savunuyor. TGRT Haber'in bülteninde yer alan ifadeler sonrası vatandaşların yapay yiyeceklere yönlendirilmeye çalışıldığına yönelik paylaşımlar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, son yaptığı açıklamada yapay yiyeceklerin helal kabul edilemeyeceğini belirtmişti.

Özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası artan gıda krizine karşı bir süredir 'yapay et' fikri ön plana çıktı. Tarım arazilerinin her geçen gün azalması ve büyük baş hayvancılıkta yaşanan sorunlar sonrası bazı kesimler yapay yiyeceklere geçilmesini savunuyor. Son olarak Microsoft'un kurucusu Bill Gates yapay et üretimini savunarak, gıda krizine çözüm olarak yapay et kullanımının artması gerektiğini savunmuştu.

DİYANET "HELAL DİYEMEYİZ" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen bir açıklamada yapay et ve GDO'lu yiyecekler hakkında dikkat çeken bir ifade gelmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Dr. Muhlis Akar, yapay etin 3 sebepten dini açıdan problemli olduğunu söyleyen Akar, "GDO’lu gıdalara da hiçbir zaman helal ve tayyip gıda diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

CANLI YAYINDA YAPAY ETİ SAVUNDU

Yapay et konusundaki tartışmalar devam ederken TGRT Haber'de kullanılan ifadeler dikkat çekti. TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, büyükbaş hayvanların çıkardığı gazlar ve tükettiği yiyeceklerin dünyanın sonunu getirdiğini savunarak yapay et üretiminin gerekliliğine dikkat çekti. Açıkel, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in konuyla ilgili sözlerine de atıf yaptı.

TGRT Haber'de yer alan ifadeler sonrası sosyal medyada yapay et ve süt reklamlarının başladığı ve insanları bu şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı yönünde paylaşımalar yapıldı.

 

Diyanet yapay eti kabul etmedi: Vatandaş teşvik edildi ile ilgili etiketler yapay et yapay yiyecek diyanet işler başkanlığı tgrt haber