Diyanet, İYİ Parti'nin yalanını ortaya çıkardı

Sosyal medyada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile beraberindeki heyetle Cibuti'ye cami açılışına "özel uçakla" gittiğini iddia ederek yalan paylaşımlarda bulunanlara yanıt Diyanet'ten geldi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un yalan paylaşımı ortaya çıktı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un sosyal medya üzerinden Diyanet'i karalama paylaşımları yalan çıktı. Yokuş'un "D.İ.B. yöneticileri Cibuti'de açılışı yapılacak bir Cami töreni için Özel uçak kiralayıp 700bin tl'den fazla para harcamışlar. Eğer heyet tarifeli uçakla gitseydi Devlete yükü sadece 70 bin₺ olacaktı. Dinimiz 'İsraf Haramdır'diyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticilerini kınıyorum!" iddalarına yanıt Diyanet'ten geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Twitter hesabından Ali Erbaş'ın tarifeli uçakla Cibuti'ye gittiğini gösteren belgeyle Fahrettin Yokuş'u yalanladı.

Diyanet, İYİ Parti'nin yalanını ortaya çıkardı

Orhan yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı’ndan 29 Kasım 2019 tarihinde saat 00:55’de kalkan uçakla Cibuti’ye hareket etmiştir ve açılışın yapılacağı sabah saatlerinde Cibuti’ye varmıştır. Sayın Erbaş, Afrika Parlamenterler Birliği Konferansı için Cibuti’de bulunan TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop ve beraberindeki heyetle birlikte caminin açılış töreninin ardından TBMM Başkanımızın uçağıyla Türkiye’ye dönmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cibuti’deki açılış için herhangi bir uçak kiralanmamıştır. İddia tamamen gerçek dışıdır." dedi.

Diyanet, İYİ Parti'nin yalanını ortaya çıkardı ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş İYİ Parti karalama yalan Cubuti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.