Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan o habere yanıt geldi

Diyanet TV'de yer alan "İftar Bereketi" adlı programla ilgili ortaya çıkan iddialara Diyanet İşleri Başkanlığı yanıt verdi. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV'de yayınlanan "İftar Bereketi" isimli programla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığının altı çizildi.

Sözcü gazetesinden Mert Öz'ün haberinde Diyanet Tv'de yayınlanan program için gezi teknesi kiralandığı iddia edilmişti. Teknenin kiralama bedelinin günlük 35 bin lira olduğu belirtilmişti. Sözcü'de yer alan haberde şu ifadeler yer aldı:

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan o habere yanıt geldi

"Diyanet TV, Ramazan yayınları dolayısıyla bir aylığına gezinti teknesi kiraladı. Dolmabahçe Camii'nin önünden, İstanbul Boğazı manzaralı Ramazan yayını için teknenin içi stüdyoya çevrildi. 3 saatlik kiralama bedeli 10 bin, günlük kiralama bedeli 35 bin liradan başlayan tekne, bir aylığına kiralandı."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu haberle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek tekne için ödeme yapılmadığının altı çizildi.

Diyanet'in açıklaması şöyle:

“Diyanet TV’de canlı olarak yayınlanan ‘İftarı Beklerken’ adlı programla ilgili medyada çıkan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte kamuoyunu da yanlış yönlendirmektedir. ‘İftarı Beklerken’ adlı programımızın yayınlandığı mekan, hayırsever bir vatandaşımızın sağladığı imkânla hazırlanmış olup Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıf Medya A.Ş tarafından söz konusu yere herhangi bir ödeme de yapılmamıştır.”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan o habere yanıt geldi ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Haber Diyanet TV gezi teknesi iftar bereketi Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.