Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, başörtü saldırısını kınadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başörtüsü taktığı için Nişantaşı'nda saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı kınayan Erbaş, "Bir insanın kutsal değerine tahammülü olmayan, nefret söyleminde bulunan ve şiddet uygulayan bu kirli zihinlerin her zaman karşısında, sevgi ve kardeşliğin yanında olacağız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başörtüsünden dolayı saldırıya maruz kalan akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya geçmiş olsun dileklerini ileterek, saldırıyı ve saldırganı şiddetle kınadığını bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erbaş, şu açıklamayı yaptı:

"Küresel bir tehdit olan İslam düşmanlığının çeşitli tezahürlerini ne yazık ki ülkemizde bile görmekteyiz. Bir insanın kutsal değerine tahammülü olmayan, nefret söyleminde bulunan ve şiddet uygulayan bu kirli zihinlerin her zaman karşısında, sevgi ve kardeşliğin yanında olacağız.

Başörtüsünden dolayı saldırıya maruz kalan genç kardeşimiz akademisyen Neşe Nur Akkaya Hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu saldırıyı ve saldırganı şiddetle kınıyor ve telin ediyorum."

 

NİŞANTAŞI'NDA BAŞÖRTÜ SALDIRISI

Araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı'nda bir parkta oturmak isteyince, başörtüsü nedeniyle Eray Çakın adlı kişinin hakaretine uğrayarak darp edilmişti. darp raporu alan Akkaya, o kişiden şikayetçi oldu.

 

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, başörtü saldırısını kınadı ile ilgili etiketler Ali Erbaş Nişantaşı diyanet işleri başkanı Neşe Nur Akkaya başörtü saldırısı Eray Çakın
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.